به سايت وكالت خوش آمديد :: آشنائي با سازمان بين‌المللي پليس جنائي (اينترپل) وپليس بين الملل ناجا
صفحه اصلي درباره ما گالري عكس ارتباط با ما آرشیو حوادث آرشیو مقالات آرشیو اخبار ارسال مقاله  
   English Arabic Chinese (Simplified) French German Russian Spanish

Vekalat.com

error: در حال حاضر هیچ نظر سنجی وجود ندارد .لطفا create one.



 

 

 

 

 

 

  مجلات تخصصي

  نحوه تنظيم دادخواست

  شوراهاي حل اختلاف

  نشاني كلانتريها

  نشاني دادسراها

 

  نشاني محاكم دادگستري

  دفاتر ازدواج و طلاق

  دفاتر اسناد رسمي
چهارشنبه - ۹ خرداد ۱۳۸۶ آشنائي با سازمان بين‌المللي پليس جنائي (اينترپل) وپليس بين الملل ناجا
تاريخچه


اولين كنگره جهاني پليس جنايي در سال 1914 در موناكو (فرانسه) برگزار شد. كارشناسان حقوقي و افسران پليس از 14 كشور جهان تأسيس و ايجاد اداره بين‌المللي سوابق جنايي و امكان فراهم نمودن شيوه‌هاي استرداد مجرمين را مورد مطالعه و بررسي قرار دادند. اما وقوع جنگ جهاني اول از ادامه و پيشرفت كار جلوگيري نمود.
در سال 1923 ميلادي برابر با 1302 هجري شمسي طي اجلاسي كه در شهر وين اتريش با حضور رؤساي پليس كشورهاي اتريش، آلمان، دانمارك، يونان، مجارستان، فرانسه و مصر برگزار شد اين سازمان پايه‌گذاري و مقر آن شهر وين تعيين شد. هدف از تشكيل اين سازمان ايجاد يك سيستم كنترل و مقابله بين‌المللي با جرايم و تأسيس مركزي براي مبادله اطلاعات و اخبار بين پليس كشورهاي مختلف بود.
اين كميسيون تا وقوع جنگ جهاني دوم با هدف ايجاد يك سامانه كنترل و مقابله بين‌المللي با جرايم و تأسيس مركزي براي تبادل اطلاعات و اخبار بين كشورهاي مختلف جهان فعاليت خود را گسترش داد. بعد از جنگ جهاني دوم و در سال 1946 اجلاسي در بروكسل براي تجديد فعاليت و تعيين مفهوم كلي همكاري پليس بين‌الملل برگزار گرديد و طي آن مقررات و قوانين جديدي تصويب شد در اين اجلاس و شورا “ اينترپل” به عنوان نام اختصاري اداره مركزي انتخاب شد و به تدريج تعداد اعضاي آن با افزايش روبرو شده در سال 1955 تعداد كشورهاي عضو به پنجاه كشور رسيد.
در سال 1956 اساسنامه اصلاح شد و نام ”كميسيون بين‌المللي پليس جنايي“ به ”سازمان بين‌المللي پليس جنايي“ تغيير يافت.
در سال 1966 مقر دبيرخانه مركزي سازمان اينترپل به سن كلود واقع در حومه پاريس انتقال يافت و يك سال بعد تعداد اعضاي آن به مرز يكصد كشور رسيد.
به دنبال بمب گذاري كه در سال 1986 در مقر اينترپل در سنت كلود روي داد, مسئولين اين سازمان به فكر تأسيس ساختماني مناسب برآمدند و ساختمان مجهز و زيباي فعلي آن را در شهر ليون (فرانسه) بنا نهاده و در سال 1990 مقر دبيرخانه مركزي سازمان اينترپل به آنجا منتقل شد. در حال حاضر 181 كشور جهان در آن عضويت داشته و فعاليت گسترده‌اي را در زمينه تبادل اخبار و اطلاعات بين پليس كشورهاي عضو به انجام مي‌رسانند.


ماموريت‌ها:


1- انجام كليه امور پليسي در سطح دنيا
2- تهيه بانك اطلاعاتي از اطلاعات واصله از كشورهاي عضو در زمينه‌هاي مختلف از جمله سياهه مجرمين بين المللي ـ اتومبيل هاي مسروقه ـ اموال فرهنگي مسروقه ـ شگرد مجرمين و …..
3- برگزاري سمينارها و كنفرانس‌هاي بين‌المللي در زمينه‌هاي فني و تخصصي پليسي
4- تدوين و صدور بولتن‌هاي تخصصي در زمينه جرايم بين‌المللي
5- ايجاد ارتباط و هماهنگي با مراجع قضايي كشورها در رابطه با مجرمين متواري از كشوري به كشور ديگر
6- استرداد مجرمين
7- پيشگيري و كشف سرقت نظير سرقت اتومبيل، آثار هنري، بانك، سرقت مسلحانه و غيره
8- مبارزه با مواد مخدر (كشت، توليد، قاچاق، ترافيك و مسيرهاي ترانزيت و …..)
9- كشف موارد جعل مدارك هويتي (گذرنامه، رواديد و ساير مدارك)
10- كشف جعل اسكناس
11- اقدام براي يافتن گمشدگان بين‌المللي
12- شناسايي اجساد كشف شده
13- تعقيب بين‌المللي
14- رديابي و شناسايي افراد مورد تقاضا
15- ايجاد ارتباط سريع و آني با كشورهاي عضو كه در مواقعي ارزش حياتي دارد.
16- فراهم ساختن امكان مسافرت افسران تحقيق در پرونده‌هاي تحت پيگرد به كشوري كه متهم يا متهمين بدانجا متواري شده‌اند.
17- هر اموري كه مورد مراجعه مراجع انتظامي داخلي كشورها قرار مي‌گيرد در صورتي كه به خارج از كشور ارتباط يابد.


اركان سازمان و تشكيلات اينترپل:


اركان تشكيل دهنده سازمان بين‌المللي پليس جنايي عبارتند از:
مجمع عمومي
كميته اجرايي
دبيرخانه كل
اينترپل كشورها
مشاورين


1. مجمع عمومي:
برابر اصل 6 اساسنامه سازمان، مجمع عمومي مرجع عالي اداره‌كننده اينترپل بوده و از هيأت‌هاي نمايندگي منصوب‌شده از جانب كشورهاي عضو تشكيل مي‌گردد. همچنين مطابق با اصل هفتم هر كشور عضو مي‌تواند يك يا چند نماينده داشته باشد اما فقط يك نفركه توسط مقام ذيصلاح كشور متبوع منصوب مي‌گردد, رياست هيات نمايندگي را دارا خواهد بود. به دليل ماهيت فني سازمان كشورهاي عضو بايد تلاش كنند تا در هيأت نمايندگي خود افرادي با شرايط زير را دارا باشند:
الف) مقامات عالي رتبه اداري كه با امور پليسي سر و كار دارند.
ب) مقامات رسمي كه وظايف عادي آنان با فعاليت‌هاي اينترپل در ارتباط است.
ج) متخصصين در موضوعات دستور جلسه.
رئيس هيأت نمايندگي مي‌تواند عضوي از آن هيأت را براي اقدام و رأي دادن به نيابت از كشور متبوعش در جلسات كميته‌ها و ساير گروه‌ها تعيين كند.

2. كميته اجرايي
برابر اصل 15 اساسنامه اينترپل كميته اجرايي مركب از رئيس سازمان، سه نايب رئيس و نه نفر نمايند مي باشد كه با دو سوم اكثريت آراي مجمع عمومي از ميان نمايندگان انتخاب مي‌شوند. كميته اجرايي ارگان تصميم‌گيرنده با مسؤوليت محدود براي سازمان مي‌باشد در حالي كه مجمع عمومي ارگان تصميم گيرنده جامع و مطلق آن است. برابر اصل 22 اساسنامه، وظايف كميته اجرايي به شرح زير است:
الف) نظارت بر اجراي تصميمات مجمع عمومي.
ب) تهيه دستور جلسه اجلاسيه‌هاي مجمع عمومي.
پ) ارائه هرگونه برنامه كاري يا پروژه‌هاي مفيد به مجمع عمومي.
ت) اجراي كليه اختيارات محول شده از طريق مجمع.
ث) كميته اجرايي مي تواند اصلاحيه‌هايي براي اساسنامه و ديگر قوانين و مقررات (مقررات كلي، مقررات مالي، مقررات پرسنلي، دستور العمل حذف اطلاعات پليسي نگهداري شده توسط دبيرخانه و ….) را پيشنهاد نمايد.
ج) كميته اجرايي در مورد موضوعات مربوط به امور مالي، تهيه پيش‌نويس بودجه، تصويب دستورالعمل كاربرد مقررات مالي، دبير كل را راهنمايي مي‌كند. كليه تغيير به عمل آمده بودجه در طي سال مالي را تصويب و درباره مجازات‌هايي كه به خاطر حق عضويت‌هاي عقب افتاده در مورد كشورها بايد اعمال گردد، تصميم‌گيري مي‌نمايد.
چ) كميته اجرايي نماينده‌اي را براي پست دبير كلي به مجمع عمومي پيشنهاد مي‌نمايد.
ح) كميته اجرايي توسط يكي از اعضاي خود در هيأت نظارت بر كنترل داخلي آرشيو اينترپل حضور مي‌يابد.

3. دبير خانه كل:
دبيرخانه كل يك نهاد دائمي اداري، فني مي‌باشد كه اينترپل از طريق آن انجام وظيفه مي‌نمايد. دبيرخانه كل تصميمات اتخاذ شده از سوي مجمع عمومي و كميته اجرائي را به مرحله عمل در آورده، هماهنگي و نظارت وسرپرستي در زمينه مبارزه عليه بزهكاري بين‌المللي را برعهده دارد. همچنين ضمن جمع‌آوري اطلاعات مربوط به جرم و مجرمين با مسئولين ملي و بين‌المللي تماس و ارتباط برقرار مي‌سازد. دبيرخانه به‌وسيله دبيركل كه به پيشنهاد كميته اجرايي و از سوي مجمع عمومي براي يك دوره پنج ساله انتخاب مي‌شود، اداره مي‌گردد.

4. اينترپل كشورهاي عضو:
مطابق اصل 31 اساسنامه، سازمان به منظور پيشبرد اهداف خود نياز به همكاري مداوم و مستمر اعضاي آن دارد كه اين خود همخواني فعاليت‌هاي آنها در سازمان اينترپل با قوانين كشورهاي متبوع را مي‌طلبد.
براي نيل به اين هدف هر كشور عضو بايد هيأتي را كه به عنوان اداره كل مركزي ملي((National Central Bureau (N.C.B) انجام وظيفه مي‌كند تشكيل و معرفي نمايد تا قادر به برقراري ارتباط با ادارات مختلف كشور متبوع و همچنين با دبيرخانه كل سازمان و اينترپل ساير كشورها باشد.
در خصوص كشورهايي كه چنين همكاري تمركز يافته‌اي را مجاز نمي‌دانند، دبيرخانه كل بايد ضمن مذاكره با آنها مذاكره, مناسب‌ترين راهكار را اتخاذ نمايد.

5. مشاورين:
سازمان ممكن است در امور علمي، فني و تخصصي با مشاورين مشورت نمايد. اين مشاورين از بين افرادي انتخاب خواهند شد كه داراي شهرت و اعتبار جهاني در برخي رشته‌هاي مورد نظر سازمان باشند. مشاورين براي مدت 3 سال و توسط كميته اجرايي منصوب مي‌شوند.


اعلاميه‌هاي بين‌المللي


اين اعلاميه‌ها بخشنامه‌هايي بين‌المللي هستند كه بنابر درخواست اينترپل كشورهاي عضو توسط دبيرخانه كل تهيه و براي تمامي اعضاء ارسال مي‌شود و حاوي اطلاعات جامعي در مورد تبهكاران و مجرمين بين‌المللي با ذكر مشخصات هويتي، شگردهاي كار، عكس و آثار انگشتان و ….. است كه اين امر به كشورهاي عضو اينترپل كمك مي‌كند تا بتواند با هماهنگي مراجع داخلي، ورود و خروج مجرمين را به كشور كنترل نمايند.
اين اعلاميه‌ها به وانتد‌ها (Wanted) معروف بوده و به ترتيب اهميت و كيفيت جرم به رنگ‌هاي قرمز، آبي، سبز، زرد و مشكي تقسيم شده‌اند.


1: اعلان آبي (استعلام) - (Blue Notice (Enquiry
چنانچه فردي تحت نظر پليس يك كشور باشد و اين كشور بخواهد اطلاعات بيشتري راجع به او بدست آورد مي‌تواند از ديگر كشورهاي عضو و دبيرخانه كل درخواست نمايد هرگونه اطلاعات جنايي در خصوص فرد مورد نظر در اختيار دارند ارسال كنند. دريافت اين اطلاعات مي‌تواند به پليس كشور مربوطه كمك كند تا ارزيابي كاملي در اين خصوص به عمل آورده، امكان ارتكاب جرم توسط فرد را پيش‌بيني و پيشگيري كند.






2: اعلان سبز (هشدار) - (Green Notice (Warning
براي اينكه پليس كشورهاي عضو از وضعيت يك فرد مجرم كه محكوميت خود را گذرانده اما ممكن است مجدداً در كشورهاي ديگر مبادرت به ارتكاب جرم كند مطلع شوند معمولاً ادارات اينترپل كشورهاي عضو از طريق دبيرخانه كل و با صدور اعلام سبز، نوع ارتكاب جرم، شگرد كار و ديگر اطلاعات لازم در خصوص چنين فردي را به اطلاع همتايان خود مي‌رسانند. اين افراد ممكن است در چندين كشور مشغول انجام فعاليت‌هاي جنايي باشند لذا مبناي صدور اين اعلان‌ها هشدار به كشورهاي عضو و امكان بالقوه ارتكاب جرم مي‌باشد.




3: اعلان زرد (گمشدگان) - (Yellow Notice (Missing Person
اين اعلان در خصوص افرادي صادر مي‌شود كه از محل معمولي خود گم شده و هيچگونه اثري از آنها نيست. لذا اينترپل از اين طريق مي‌تواند به خانوادهاي مفقودين كمك شايان توجه‌اي كند. مشخصات دقيق و عكس گمشدگان توسط اينترپل كشور عضو به دبيرخانه كل ارسال و متعاقباً مرجع اخير نيز با صدور اعلان گمشدگان مراتب را به كليه كشورهاي عضو اعلام مي‌كند.






4: اعلان مشكي (اجساد شناسايي نشده) - (Black Notice (United Ratified Body
معمولاً از جرايد، راديو و تلويزيون مي‌شنويم كه افرادي به دلايل مختلف نظير غرق شدن در رودخانه‌ها، درگيري‌هاي مرزي و نظير اينها فوت شده و اجساد آنها شناسايي نشده‌اند. به همين منظور پليس كشوري كه اين اجساد در آنجا پيدا شده از طريق اداره اينترپل مربوطه از دبيرخانه كل مي‌خواهد در اين خصوص اقدام به صدور اعلان مشكي كند. خانواده‌هايي كه از نزديكان خود مدتها بي‌خبر هستند و به دلايل مختلف به كشورهاي ديگر مسافرت كرده‌اند مي‌توانند با مراجعه به آرشيو اداره آگاهي و با ملاحظه عكس‌ها و مشخصات اجساد شناسايي نشده، چنانچه رد يا آثاري از مفقودين خود در بين آنها بيابند مورد شناسايي قرار دهند و از انتظار طولاني كه ممكن است سال‌ها به طول انجامد و اصلاً خبري از نزديكان خود نداشته باشند بيرون آيند.




5: اعلان قرمز (تحت پيگرد) - (Red Notice (Wanted
1-5- محتواي اعلان
افرادي را كه مرتكب جرم مي‌شوند و براي فرار از اجراي عدالت به كشور يا كشورهاي ديگر مي‌گريزند مي توان با صدور اعلان قرمز تحت پيگرد بين‌المللي قرار داد. كليه اعلان‌هاي اينترپل از جمله اعلان قرمز به چهار زبان رسمي سازمان منتشر مي‌شود و حاوي مشخصات هويتي فرد تحت پيگرد، اطلاعات راجع به جوانب قضايي جرم ارتكابي و اقداماتي كه از سوي اداره اينترپل يا نيروي پليس كشوري كه فرد تحت پيگرد در آنجا پيدا مي شود بايد انجام گيرد:

1-5: مشخصات هويتي
- نام فاميل، نام، نام مستعار، تاريخ تولد، نام والدين و مليت
- عكس و آثار انگشت (در صورت موجود بودن)
- مشخصات ظاهري متهم (قد، وزن، ديگر ويژگي‌هاي فيزيكي)
- ساير اطلاعات (شغل، زبان مورد محاوره، مدارك هويتي و غيره)
2-5: اطلاعات قضايي
- خلاصه و شرح ماوقع پرونده
- توصيف جرم ارتكابي از نظر قوانين كيفري كشور درخواست‌كننده
- ميزان محكوميت يا باقيمانده مدت محكوميت
- مرور زمان پيگرد يا اجراي حكم
- شماره مشخصات برگ جلب رأي دادگاه
در اعلان قرمز تصريح مي‌شود كه اداره اينترپل كشوري كه فرد تحت پيگرد در آنجا پيدا شود مي‌بايد بلافاصله اداره اينترپل كشور درخواست كننده و دبيرخانه كل را مطلع نمايد. از نظر كشورهايي كه اعلان قرمز را به موجب نظام قضايي‌شان به رسميت شناخته‌اند به اعلان قرمز منزله درخواست دستگيري موقت است. لذا اعلان قرمز از اين جهت مبناي حقوقي دستگيري فرد تحت پيگرد را تشكيل مي‌دهد. به همين دليل در اعلان قرمز تأكيد مي‌شود كشور درخواست كننده از چه كشورهايي درخواست استرداد متهم را مي‌كند.

سيستم ارتباطي 24 ساعته

انتقال پيام يكي از با ارزش‌ترين وظايف اينترپل به حساب مي‌آيد؛ لذا ايجاد يك شبكه جهاني جهت تبادل اطلاعات ميان پليس كشورهاي عضو، نقطه آغاز مهمي براي همكاري موثر ميان آنهاست. دراين راستا اينترپل اقدام به طراحي و ايجاد يك سيستم ارتباط جهاني با نام I24/7 نموده است.
اين سيستم ابزاري است پيشرفته براي تسهيل فعاليتهاي پليس بين‌المللي جنائي كه دسترسي سريع و آسان اعضاي اين سازمان را به اطلاعات مهم پليسي فراهم مي‌سازد. اين سيستم داراي مكانيزم ‌هاي كليدي جهت ارتقاي همكاري، تشريك مساعي و ارتباطات ميان اينترپل‌هاي سراسر جهان مي‌باشد.



علائم و نشانه‌هاي اينترپل

سازمان اينترپل داراي نشان و پرچم مستقل و مخصوص به خود است. پرچم اين سازمان به رنگ آبي است كه نشانه آرامش و ملايمت در رفتار پليس است و با برگ زيتون كه نشان دهنده همكاري مشترك و متقابل جامعه پليس جنايي در راه حفاظت و حراست به موقع از گزند مجرمين و بزهكاران و حمايت جامعه در برابر تكرار جرم است تزئين شده است. وسط پرچم شمشير يا سلاح كه بيانگر قاطعيت پليس در انجام وظايف محوله است نقش بسته است و ترازو به منزله عدالت و دادگستري مي‌باشد كه در طرفين دسته شمشير حروف اول سازمان بين‌المللي پليس جنايي حك شده است و برروي پرچم سازمان، نقشه جهان حك شده كه بيانگر جهاني بودن اين سازمان است.

آشنايي با اداره كل پليس بين‌الملل ناجا

الف) ماموريت


اينترپل تهران تا سال 1370 به صورت يك دفتر تحت عنوان دفتر ارتباط پليس بين‌الملل در اداره كل تشخيص هويت شهرباني سابق مستقر بوده ليكن بعد از ادغام نيروهاي انتظامي و تشكيل نيروي انتظامي واحد با توجه به اهميت وظايف محوله به صورت يك اداره كل تحت تابعيت معاونت تحقيقات و كشف جرايم وقت ناجا سازماندهي شد.
از مرداد ماه سال 1377 با صلاحديد مسئولين محترم ناجا ساختار سازماندهي اداره كل گسترش يافته و ضمن خارج شدن از تابعيت معاونت تحقيقات و كشف جرايم ناجا به صورت يك اداره كل مستقل با چهار اداره و چهار دايره مستقل، انجام وظايف محوله را عهده‌دار شد. بي‌شك گسترش سازمان اينترپل تهران در طي ساليان اخير نشان‌دهنده اهميت نقش اينترپل در مبارزه عليه جرايم و توجه مسئولين به اين امر مهم مي‌باشد. در حال حاضر اينترپل تهران تنها كانال ارتباطي مراجع انتظامي و قضايي داخل كشور با خارج از كشور مي‌باشد.
اداره كل پليس بين الملل بمنظور اطلاع رساني درباره عملكرد كليه ادارات و معاونت هاي ناجا در سطح بين المللي و همچنين انتقال تجارب خود به ساير كشورها اقدام به انتشار نشريه‌اي به زبان انگليسي با عنوان Police Review كرده است. اين نشريه به همكاران ناجا در خارج كمك مي كند و درك و همچنين تعامل بهتري با نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران داشته ياشند.

اهم وظايف:

1) استرداد مجرمين:

مفهوم لغوي استرداد عبارت است از: بازگرداندن، تسليم شدن و باز فرستادن، پس فرستادگي اما در اصطلاح حقوق استرداد عبارت است
از تحويل يك متهم يا فرد مجرم به كشوري كه متهم يا مجرم در قلمرو آن كشور مرتكب جرم گرديده يا متهم به ارتكاب آن مي باشد. پروفسور گارو استرداد را چنين تعريف مي كند: قدرت هر كشور محدود است به سرحدات آن كشور ولي دولت‌ها براي اجراي احكام كيفري و قضايي خود با يكديگر نوعي همكاري متقابل دارند كه به اين همكاري متقابل استرداد مي‌گويند.
در سال 1339 قانون استرداد مجرمين در ايران نيز تصويب شد. با بررسي تطبيقي كه در قوانين چند كشور صورت گرفته نشان داده كه تقريباً متن اكثر قوانين از يك الگوي مشابه تبعيت مي كند. علت اين امر بين المللي بودن موضوع قانون يعني استرداد است.
اين قانون در 26 ماده و يك تبصره به تصويب رسيده كه در فصل اول آن شرايط استرداد در فصل دوم ترتيب استرداد معين گرديده و در ماده 1 قانون مذكور چنين پيش بيني شده است:
در مواردي كه بين دولت ايران و دول خارجه قرارداد استرداد منعقد شده، استرداد طبق شرايط مذكور در قرارداد به عمل خواهد آمد و چنانچه قراردادي منعقد نشده يا اگر منعقد گرديده حاوي تمام نكات لازم نباشد، استرداد طبق مقررات اين قانون و شرط معامله متقابل انجام خواهد شد.
اين ماده هم وضع معاهدات دو جانبه را مشخص نموده و هم اين كه چنانچه نقصي در قرارداد وجود داشته يا موردي در آن پيش بيني نشده باشد برابر مفاد قانون عمل مي شود. با توجه به اين ماده از مواد قانون نتيجه مي گيريم كه منشاء و منبع حقوقي استرداد دركشور ما قراردادهاي دو جانبه است. در صورتي كه با كشوري قرارداد دو جانبه استرداد منعقد نشده باشد برابر ماده يك مذكور مي توان به شرط اقدام و عمل متقابل كشور درخواست كننده، نسبت به مسترد نمودن مجرمين فراري آنها اقدام نمود

2) صدور گواهي عدم سوء پيشينه لاتين
اداره كل پليس بين‌‌الملل براي كليه هموطنان مقيم خارج از كشور و نيز اتباع خارجي كه مدتي در ايران اقامت داشته‌اند و متقاضي دريافت گواهي عدم سوء پييشينه مي‌باشند در صورت نداشتن سوء سابقه و نيز با رعايت مقررات و تأييد نمايندگي‌هاي جمهوري اسلامي ايران در خارج از كشور با هماهنگي ادارات ذي‌ربط گواهي عدم سوء پيشينه به زبان انگليسي صادر مي‌كند.

مراحل صدور گواهي عدم سوء پيشينه لاتين:

از ايرانيان متقاضي گواهي عدم سوء پيشينه توسط پليس كشور محل سكونت يا نمايندگي جمهوري اسلامي ايران انگشت نگاري به عمل آيد.

آثار انگشتان مربوطه به انضمام تصوير گذرنامه و چهار قطعه عكس تحويل نمايندگي جمهوري اسلامي ايران شده و پرسشنامه موجود در نمايندگي توسط متقاضي تكميل مي‌گردد.

نمايندگي‌هاي كشورمان كليه مدارك مذكور را براي صدور گواهي فوق‌الذكر از طريق اداره سجلات و احوال شخصيه وزارت امور خارجه به اينترپل تهران ارسال مي‌كنند.

چنانچه متقاضي سابقه سوئي نداشته باشد اداره سجل كيفري دادگستري با هماهنگي اداره كل گذرنامه و نمايندگي نهاد رياست جمهوري پس از مدتي اعلام مي‌كند كه صدور گواهي عدم سوء پيشينه براي متقاضي بلامانع مي‌باشد.

اينترپل پس از دريافت پاسخ مزبور بلافاصله برگ عدم سوء پيشينه به زبان انگليسي براي متقاضي صادر و به اداره سجلات و احوال شخصيه وزارت امور خارجه ارسال مي‌نمايد.

وزارت امور خارجه گواهي مزبور را از طريق سفارت مربوطه به آدرس متقاضي ارسال مي‌نمايد.

3) جستجوي گمشدگان بين‌المللي
در خصوص افرادي كه از محل زندگي خود گم شده و هيچگونه اثري از آنها يافت نمي‌شود، پس از مراجعة بستگان فرد مفقود شده به اينترپل و ارائة مشخصات دقيق و عكس فرد مذكور، اينترپل آن كشور اطلاعات و عكس وي را به دبيرخانه كل ارسال و متعاقباً مرجع اخير نيز با صدور اعلان گمشدگان مراتب را به كليه كشورهاي عضو اعلام مي‌كند.

مراحل جستجوي گمشدگان بين‌المللي:

مراجعه بستگان شخص مفقود شده به مراجع قضايي و اخذ مرجوعه و ارايه آن به اينترپل.

اعلام مشخصات هويتي، عكس، شماره گذرنامه و ساير اطلاعات مربوط به دبيرخانه كل واينترپل كشور يا كشورهاي مربوطه براي جستجو.

دريافت نتيجه و اعلام آن به مراجع ذي صلاح و اقوام شخص مفقود شده.

4) اقدام در خصوص شناسائي اجساد مجهول الهويه:
چنانچه فردي در كشوري به غير از كشور متبوع خود به طور طبيعي يا در اثر حادثه اي فوت نمايد و هويت و مليت وي مشخص نباشد، اينترپل كشور محل كشف جسد از دبيرخانه كل اينترپل درخواست صدور بخشنامه شناسايي و تعيين هويت و مليت متوفي (وانتد سياه) را مي نمايد.
دبيرخانه كل نيز وانتد سياه را تهيه و تكثير و در سطح كشورهاي عضو اينترپل منتشر مي سازد. اينترپل كشورهاي عضو با توجه به اطلاعات درج شده در وانتد (عكس، آثار انگشتان، قد، رنگ چهره، وضع دندان ها، نوع و شكل لباس و ساير اطلاعات مربوطه) نسبت به شناسايي و تعيين هويت و مليت جسد مذكور اقدام و نتيجه را به اينترپل مربوطه اعلام مي دارد.

5) اقدام در خصوص رديابي و استرداد اشياء فرهنگي مسروقه
سرقت از آثار هنري از جمله جرايمي محسوب مي‌شود كه به علت اثرات جبران ناپذير آن در ميراث فرهنگي كشورها از اهميت خاصي برخوردار است. به همين علت اينترپل داراي يك بايگاني ويژه براي آثار هنري سرقت رفته، بوده و تلاش‌هاي فراواني براي بخشنامه كردن اين مسايل به كشورهاي عضو به عمل مي آورد.
اينترپل هر ساله دوبار، يك پوستر حاوي عكس و شرح شش عدد از آثار هنري مسروقه را براي جلب اذهان به اهميت مسأله، انتشار مي‌دهد

مراحل اقدام در خصوص رديابي و استرداد اشياء فرهنگي مسروقه

كسب مجوز اقدام از مراجع قضايي كشورمان

اعلام مورد به دبيرخانه كل سازمان بين‌المللي پليس جنايي به ضميمه عكس و مشخصات آن براي صدور بخشنامه وانتد به اينترپل كشورهاي عضو.

اعلام مورد به اينترپل كشوري كه مورد مسروقه وارد آن جا شده به منظور كشف و استرداد آن

اعزام مأمور به كشور مربوطه براي تحويل اشياء مكشوفه و استرداد به كشور.

6) رسيدگي به جرايم عليه اموال و اشخاص در خارج از كشور

دريافت شكواييه از طريق مرجع قضايي كشورمان

اعلام آن به اينترپل كشور مربوطه و درخواست رسيدگي

پيگيري موضوع و استعلام نتيجه رسيدگي

7) تبادل اطلاعات با پليس كشورهاي جهان در طول 24 ساعت
اداره كل پليس بين‌الملل ناجا( اينترپل تهران) به عنوان يكي از اعضاي فعال اين سازمان در سال 1382 به سيستم I24/7 مجهز و بدين ترتيب گامي بلند در تسريع فعاليتهاي پليسي برداشته است.

8) تعقيب مجرمين در سطح بين الملل در چاچوب ضوابط تعيين شده
اين امر با استفاده از صدور اعلان قرمز انجام مي‌شود. در اعلان قرمز تصريح مي شود كه اينترپل كشوري كه فرد تحت پيگيري در آنجا پيدا مي‌شود بايد بلافاصله اينترپل كشور درخواست كننده و دبيرخانه كلس را مطلع نمايد. كشور درخواست كننده ابتدا فرم مخصوص متهمان تحت پيگيري را تكميل و آن را براي صدور اعلان قرمز ـ كه بمنزله حكم دستگيري موقت است ـ به دبيرخانه كل ارسال مي‌كند. اين فرم بايد حاوي تمام اطلاعات ضروري بوده و از ارزش حقوقي برخوردار باشد تا به عنوان حكم دستگيري موقت تلقي شود.

9) تعقيب و رديابي مجرمين خارجي
چنانچه متهمين يا مجرمين تبعه كشورهاي خارجي در كشور متبوع خود يا ساير كشورها مرتكب جرمي شده باشند و اين موضوع از طريق اينترپل كشور مربوطه به ساير كشورها اعلام شده باشد, اينترپل كشورها با توجه به مداركي كه از طريق دبيرخانه مركزي سازمان اينترپل و اينترپل‌ كشور ذي‌ربط در اختيار آنها قرار مي گيرد اقدام به رديابي و جستجو براي شناسايي وي مي‌كنند.
در جمهوري اسلامي ايران اين امر پس از جمع‌آوري مدارك در اداره كل پليس بين‌الملل به مراجع اجرايي ناجا به‌خصوص در مبادي ورودي و خروجي كشور منعكس و از طريق اين مراجع درخصوص شناسايي و رديابي متهم يا مجرم موردنظر اقدام مي شود. درصورت شناسايي وي, مدارك مربوطه از طريق مجاري سياسي اخذ و پس از هماهنگي با مقامات قضايي جمهوري اسلامي ايران و با توجه به قوانين كشور متهم, به كشور متبوع مسترد مي شود.
چنانچه متهم يا مجرم موردنظر تبعه جمهوري اسلامي ايران باشد, در صورت شناسايي وي در خاك ايران, با توجه به ماده 7 قانون مجازات اسلامي, فرد مجرم قابل استرداد به كشور متقاضي نبوده و حسب نظر مراجع ذي‌صلاح قضايي پس از اخذ مدارك و مستندات جرم از كشور مربوطه فرد مجرم در جمهوري اسلامي ايران محاكمه و مجازات خواهدشد.



آدرس:
تهران - بالاتر از ميدان ونک - خيابان عطار نيشابوري - ميدان عطار نيشابوري - مجتمع 12 فروردين نيروي انتظامي - اداره کل پليس بين الملل ( اينترپل )

تلفن تماس :
2253030 و 2259866

Interpol Tehran 12 Farvardin Complex - Atter Neishabouri SQ - Atter Neishabouri ST Vanak SQ - Valiasr AVE - TEHRAN - IRAN
 
 
   
       
نظر شما در مورد این خبر
نام
 
نظر
 
 
  
       
نظر کاربران در مورد این خبر :
صدرا
نام :
 
بسیار عالی
التماس دعا
نظر :
 

lpln
نام :
 
hi this elan no bad but you must write english i red it but i dont andrestand bye
نظر :
 

بسيار عالي
نام :
 
موفق باشيد
نظر :
 

mohammad javadj
نام :
 
خوب
نظر :
 

مرکا بهزادی
نام :
 
بسیار جالب و خوانندنی بود وخیلی خوشم آمد و یه خسته نباشید جانانه به خدمت شمامیگویم
نظر :
 

حكيم
نام :
 
خوب بود
نظر :
 

فهیمه فاطمی
نام :
 
من به دنبال خواهر نوزادی که 25 سال پیش سر راه گذاشته شد هستم به کجا مراجعه کنم
نظر :
 

حمدی
نام :
 
چطور میتونیم قاچاقچی انسان رو به پلیس معرفی کنیم
نظر :
 

fhs
نام :
 
افراد فعال در اینترپل چطور گزینش میشن اصلاًرشته تحصیلیشون چی هست!!!!آیا خانم هاهم تو این سازمان فعالیت دارند؟
نظر :