به سايت وكالت خوش آمديد :: نكاتي چند در باب مسائل مالياتي وكلا و نحوه تنظيم اظهارنامه مالياتي
صفحه اصلي درباره ما گالري عكس ارتباط با ما آرشیو حوادث آرشیو مقالات آرشیو اخبار ارسال مقاله  
   English Arabic Chinese (Simplified) French German Russian Spanish

Vekalat.com

error: در حال حاضر هیچ نظر سنجی وجود ندارد .لطفا create one.



 

 

 

 

 

 

  مجلات تخصصي

  نحوه تنظيم دادخواست

  شوراهاي حل اختلاف

  نشاني كلانتريها

  نشاني دادسراها

 

  نشاني محاكم دادگستري

  دفاتر ازدواج و طلاق

  دفاتر اسناد رسمي
سه‌شنبه - ۲۰ مرداد ۱۳۸۸ نكاتي چند در باب مسائل مالياتي وكلا و نحوه تنظيم اظهارنامه مالياتي
نويسنده : علي حاجي محمديها- وكيل پايه يك دادگستري

همكاران محترم مستحضرند كه مطابق قانون مالياتهاي مستقيم اشخاص ايراني مقيم ايران نسبت به كليه درآمدهاي تحصيل شده مشمول پرداخت ماليات مي باشند و از جمله اين اشخاص وكلاء بوده كه به عنوان صاحبان مشاغل موضوع بند ب ماده ۹۵ و ۹۶ قانون مذكور از آن نام برده شده است ومطابق قانون موصوف درآمد ساليانه وكلاء كه اظهارنامه مالياتي خود را طبق مقررات تسليم كرده اند تا ميزان معافيت ساليانه موضوع ماده ۱۰۱ همين قانون از پرداخت ماليات معاف و نسبت به مازاد آن طبق نرخهاي مندرج در ماده ۱۳۱ مشمول ماليات شناخته خواهند شد البته لازم به توضيح است كه شرط استفاده از معافيت موضوع ماده ۱۰۱ تسليم به موقع اظهار نامه است. بديهيست عدم تسليم به موقع اظهارنامه موجب تعلق جريمه معادل ۴۰% ماليات خواهد بود.
همچنين مطابق بند ب ماده ۹۵ از قانون م.م ناظر به تعاريف صاحبان مشاغل موضوع ماده ۹۶ همين قانون وكلا مكلف به ثبت فعاليتهاي شغلي در دفتر درآمد و هزينه مي باشند و عدم رعايت اين بند علاوه بر اينكه باعث تعلق جريمه معادل ۴۰ درصد ماليات است موجب خواهد شد كه دست مميزمالياتي جهت محاسبه ماليات بر اساس علي الراس نيز باز باشد زيرا دفترچه تمبر مالياتي به تنهايي براي احتساب درآمد ملاك مميزين واقع نمي شود و صرفاً قرينه اي بر ميزان درآمد درنظر گرفته مي شود كه البته اين امر مورد انتقاد نگارنده بوده و با توجه به صدور دفترچه تمبر مالياتي مي بايست هم همكاران محترم نسبت به ثبت مبلغ تمبر باطل شده از طريق حسابداري دادگستري در دفترچه خود به صورت كامل اقدام كنند و هم مركز امور مالياتي اين دفترچه ها را به عنوان ملاك و معيار صحيح جهت كسب ميزان درآمد پذيرا باشد كه البته اين امر نيازمند تعامل دو جانبه و نشستهاي مشترك في مابين هيات مديره محترم كانون با مديران امور مالياتي استان خواهد بود.
در ادامه و نكته آخر در خصوص دفاتر درآمد و هزينه اينكه چنانچه دفاتر قانوني موجود ولي به هر دليل اعم از نقص ويا ... مورد قبول مميز واقع نگردد و رد شود جريمه متعلقه ده درصد ماليات خواهد بود.
بنابر اين جهت سهولت در امور مالياتي به همكاران محترم پيشنهاد مي شود:
۱-اظهارنامه هاي مالياتي خويش را حتماً در موعد مقرره تسليم اداره امور مالياتي نمايند و ضمن ثبت اظهارنامه شماره ثبت را يادداشت تا درصورت نياز قابل ارائه و دفاع باشد.
۲-به همراه اظهارنامه تصوير مصدق دفترچه تمبر مالياتي و در صورت امكان گواهي حسابداري دادگستري مبني بر ميزان تمبر ابطالي مربوط به عملكرد آن سال اخذ و ضميمه شود.
۳-از ارائه اظهارنامه سفيد به اداره امور مالياتي خودداري و حتماً اظهارنامه را به صورت كامل تسليم اداره موصوف نمايند.(نحوه تنظيم اظهارنامه درادامه ارائه شده است)
۴-همكاراني كه تاكنون اقدام به تهيه دفتر موضوع بند ب ماده ۹۵ ننموده اند با تهيه دفتر ثبت درآمد و هزينه آن را ممهور به مهر اداره امور مالياتي محل اشتغال نموده و ثبت در اداره موصوف نمايند و با درج صحيح درآمد و هزينه در دفتر موصوف آن را به همراه اظهارنامه به اداره موصوف ارائه تا مشمول محاسبه ماليات اضافي نشوند.
۵-در زمان تسويه حساب با اخذ برگ قطعي ماليات اقدام به پرداخت ماليات سال نمايند.
۶-دقت شود دراظهارنامه هاي تسليمي حتماً آدرس دقيق و قابل ابلاغ به همراه تلفن تماس خويش را به صورت كامل قيد و مخصوصاً كارآموزان كه موفق به اخذ پروانه وكالت مي شوند حتماً آدرس جديد دفتر خويش را به امور مالياتي محل اطلاع تا امكان ابلاغ اوراق فراهم شود.
بارها مشاهده شده كه كارآموزي بعد از اتمام دوره كارآموزي آدرس جديد خويش را به اداره امور مالياتي اطلاع نداده و اوراق مالياتي مربوط به وي به آدرس دفتر وكيل سرپرست ايشان ارسال و ابلاغ شده و النهايه موجب تضييع حق دفاع وي گرديده است.

نحوه تنظيم اظهارنامه:

درآمد ساليانه = (تمبر ابطالي در دفترچه مالياتي×۲۰) حق الوكاله + حق المشاوره

درآمد مشمول ماليات = (ضريب مالياتي ساليانه وكلا برابر دفترچه)۵۵% × درآمد ساليانه

مانده مشمول ماليات = معافيت مالياتي ساليانه موضوع ماده ۱۰۱ - درآمد مشمول ماليات

تبصره: معافيت مالياتي ساليانه موضوع ماده ۱۰۱ هر ساله توسط دولت اعلام مي شود. در سال ۸۷ (۰۰۰/۲۹۴۰۰) ريال بوده است.


۱۵% = مانده مشمول ماليات تا سي ميليون ريال
اصل ماليات = ۲۰% = تا يكصد ميليون ريال نسبت به مازاد سي ميليون ريال
۲۵% = تا دويست و پنجاه ميليون ريال نسبت به مازاد يكصد ميليون ريال

و درصدهاي فوق طبق ماده ۱۳۱ ق.م.م تا ۳۵% قابل افزايش خواهد بود.

اميد است با توجه به فرمول ارائه شده جهت
نحوه تنظيم اظهارنامه و محاسبه درآمد و ماليات مطالب مذكور مورد استفاده و بهره برداري همكاران محترم واقع گردد.

 www.iranbar.org

 
 
   
       
نظر شما در مورد این خبر
نام
 
نظر
 
 
  
       
نظر کاربران در مورد این خبر :
ح .ا. ز
نام :
 
عالی آموزنده مفید معنادار
نظر :
 

رضا
نام :
 
از جناب آقاي علي حاجي محمد بها كمال تشكر را دارم كه اطلا عات لازم و مفيدي را در اختيار همكا ران محترم بالاخص فدوي قرار دادند.
نظر :
 

محمد
نام :
 
به نظر من امر مالیات در کشور یک امر مهمی است و به اقتصاد کشور بسیار کمک می کند در این میان وکلا نیز از این امر مثتثنی نیستند
نظر :
 

هادی کاووسی- وکیل و مشاور حقوقی
نام :
 
با توجه به طرز تلقی ممیزین مالیاتی از وکلاء و مشاوران حقوقی و میزان حق الوکاله آنان و تفکر و توقعی که برای دریافت مالیات غیر واقعی از همکاران وکیل در اذهان ممیزین وجود دارد ، لذا دلسوزی و تلاش جنابعالی برای آگاهی بیشتر همکاران شایسته تقدیر است .
نظر :
 

مصطفي ر
نام :
 
بسيار تشكر
نظر :
 

احمد خسردی
نام :
 
با سلام اینجانب در سال 89 فقط یک مورد ابطال تمبر داشتم انهم فقط 3000 تومان ممیز محترم مبلغ 780000 تومان برایم مالیات تعیین کرده بعلاوه 40%نیز جریمه نداشتن دقاتر لطفا در صورت امکان راهنمایی فرمایید امیل khosravilaw@gmail .com
نظر :
 

موسسه طرفه حساب
نام :
 
باسلام
شما بدون توجه به رد یا قبول دفتر قانونی وکلا مستقیم نسبت به محاسبه مالیات با استفاده از فرمول رد دفتر اقدام نموده اید.
hasani@torfehhesab.com
نظر :
 

مختار قربانی
نام :
 
با تشکر تهیه کننده محترم: لطفا بفرمائید برای کارآموزان وکالت مالیات تعلق می گیرد؟ وکارآموز دردعاوی مالی تا چه میزان (خواسته) می تواند پرونده بردارد
نظر :
 

حمید صداقت
نام :
 
چنانچه وکیل در موسسه ای شاغل باشد نحوه محاسبه مالیات چکونه است
نظر :
 

علیرضا- وکیل
نام :
 
بسیار عالی- سپاس
نظر :