رسیدگی به پروندههای ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری ماهیتی است و باید در صورت تشخیص قضات و صلاحدید، ضمن ایجاد مکانی مناسب برای مواجهه حضوری اصحاب دعوی، با تعیین وقت قبلی صورت گیرد.
ایجاد وحدت رویه قضایی در قالب دو رأی متعارض تنها یکی از مصادیق وحدت رویه است درحالی که وحدت رویه برای جلوگیری از تشتت آراء مفهوم عامتری دارد لذا باید ابهامات قانونی و مصادیق و راه حل ها در این زمینه احصا شود.
اشکالات و ایرادات موجود توسط قضات دیوان عالی کشور نسبت به محاکم بدوی و تجدیدنظر شناسایی و احصا شده است و انشاءالله در همایش سراسری با روسای دادگستری این موارد اعلام و در این رابطه چارهاندیشی خواهد شد.
پرونده های ۴۷۷ باید حسب صلاحدید قضات، با حضور طرفین و اصحاب پرونده و با تعیین وقت قبلی صورت گیرد
وی در ارتباط با پرونده های ماده ۴۷۷ خاطرنشان کرد: غالباً رسیدگی به پرونده های ۴۷۷ ماهیتی است و باید حسب صلاحدید قضات، رسیدگی با حضور طرفین و اصحاب پرونده و با تعیین وقت قبلی صورت گیرد و در همین رابطه مکان مناسب و امکانات لازم برای برگزاری جلسات محاکماتی پرونده های ماده ۴۷۷ قانون ایین دادرسی کیفری در نظر گرفته شود.
گفتنی است: در این جلسه آخرین هماهنگی ها و جمع بندی چگونگی برگزاری نخستین همایش سراسری روسای دادگستری های سراسر کشور، هماهنگی برنامه کارگروه های تخصصی، کارگروه نظارت، کارگروه ایجاد وحدت رویه قضایی، کارگروه بررسی آسیب ها و چالش های فرایند رسیدگی، پیوست رسانه ای همایش و حضور مدعوین و ایجاد شبکه برای ارتباط الکترونیکی با روسای دادگستریها برنامهریزیهای لازم صورت گرفت.
منبع: روابط عمومی دیوان عالی