تازه هاي حقوقق :: آئين‌نامه اجرايي نحوه اداره بازداشتگاه‌هاي امنيتي
صفحه اصلي درباره ما گالري عكس ارتباط با ما آرشیو حوادث آرشیو مقالات آرشیو اخبار ارسال مقاله  
 

Vekalat.com

error: در حال حاضر هیچ نظر سنجی وجود ندارد .لطفا create one.



 

 

 

 

 

 

  مجلات تخصصي

  نحوه تنظيم دادخواست

  شوراهاي حل اختلاف

  نشاني كلانتريها

  نشاني دادسراها

 

  نشاني محاكم دادگستري

  دفاتر ازدواج و طلاق

  دفاتر اسناد رسمي

آئين‌نامه اجرايي نحوه اداره بازداشتگاه‌هاي امنيتي
 
آيين‌نامه اجرايي نحوه اداره بازداشتگاه‌هاي امنيتي به شماره ۱۶۳۲۷/۸۵/۱ ـ ۵/۹/۱۳۸۵ كه در ۸ ماده و ۵ تبصره در تاريخ ۳۰/۸/۱۳۸۵ به تاييد و تصويب رئيس محترم قوه قضاييه رسيد، در مقدمه اين آئين‌نامه آمده است :
در اجراي ماده ۹ قانون تبديل شوراي سرپرستي زندان‌ها و اقدامات تاميني و تربيتي كشور به سازمان زندان‌ها و اقدامات تاميني و تربيتي كشور مصوب ۱۳۶۴ و به منظور ساماندهي و نگهداري متهمين جرايم عليه امنيت داخلي و خارجي و با توجه به شرايط خاص آنان و فراهم نمودن زمينه لازم براي حفظ حقوق شهروندي اين دسته از متهمين آئيننامه اجريي اداره بازداشتگاه‌هاي امنيتي بشرح ذيل مورد تصويب قرار مي‌گيرد.




آئين‌نامه اجرايي نحوه اداره بازداشتگاه‌هاي امنيتي

در اجراي ماده۹ قانون تبديل شوراي سرپرستي زندان‌ها و اقدامات تاميني و تربيتي كشور به سازمان زندان‌ها و اقدامات تاميني و تربيتي كشور مصوب ۱۳۶۴ و به منظور ساماندهي و نگهداري متهمين جرايم عليه امنيت داخلي و خارجي و با توجه به شرايط خاص آنان و فراهم نمودن زمينه لازم براي حفظ حقوق شهروندي اين دسته از متهمين آئيننامه اجريي اداره بازداشتگاه‌هاي امنيتي بشرح ذيل مورد تصويب قرار مي‌گيرد.
ماده۱ـ
الف ـ بازداشتگاه امنيتي
بازداشتگاه امنيتي محل نگهداري متهماني است كه به لحاظ حساسيت‌هاي امنيتي و نظامي و با قرار كتبي مقام‌هاي صلاحيت‌دار قضايي تا اتخاد تصميم نهايي به آنجا معرفي مي‌شوند و تحت‌نظر سازمان زندان‌ها و اقدامات تاميني و تربيتي كشور كه در اين آئين‌نامه به اختصار « سازمان» ناميده مي‌شود اداره خواهدشد.
تبصره ـ بازداشتگاه‌هاي امنيتي صرفاً مربوط به متهمين جرائم امنيتي بوده و واحدهاي قضايي از اعزام ساير متهمين و محكومين به اين بازداشتگاه‌ها خودداري خواهند نمود.
ب ـ مراكز امنيتي
مراكز امنيتي، سازمان‌ها و نهادهايي هستند كه حسب قانون وظايف خاصي در جهت تامين امنيت كشور بر عهده دارند و شامل وزارت اطلاعات، اطلاعات سپاه پاسداران، اطلاعات نيروي انتظامي و سازمان‌هاي حفاظت و اطلاعات نيروهاي مسلح مي‌باشد.
ماده۲ـ علاوه بر قاضي رسيدگي كننده به پرونده، دادستان يا نماينده وي مكلفند حداقل هر پانزده روز يكبار از بازداشتگاه‌هاي مذكور بازديد بعمل آورده و گزارش آن را به رئيس قوه قضائيه اعلام نمايند.
ماده۳ـ در زندان مركزي هر استان، يك بازداشتگاه امنيتي با رعايت طبقه‌بندي متهمين از حيث وابستگي به مراكز امنيتي و لحاظ شرايط خاص نگهداري متهمين موصوف ايجاد خواهدشد.
تبصره۱ـ چنانچه بعلت كمبود فضاي فيزيكي در زندان مركزي و يا در صورت عدم وجود شرايط مناسب، امكان ايجاد بازداشتگاه در زندان مركزي فراهم نباشد، مراكز امنيتي ذيربط مكلفند حسب مورد نسبت به در اختيار گذاردن مكان مناسب كه مورد تاييد سازمان باشد اقدام نمايند.
تبصره۲ـ در صـورت نياز به ايجاد بازداشتگاه‌هاي ديگر در غير مركز استان، به درخواست بالاترين مقام مركز امنيتي ذيربط و موافقت رياست قوه قضائيه، سازمان نسبت به ايجاد بازداشتگاه موردنظر اقدام خواهدنمود. در اين صورت مكان موردنظر توسط مرجع درخواست‌كننده تامين و در اختيار سازمان قرار خواهدگرفت.
ماده۴ـ مسوولين بازداشتگاه‌ها پس از تاييد صلاحيت امنيتي و داشتن شرايط لازم از ميان پرسنل رسمي سازمان از سوي رئيس سازمان منصوب مي‌گردند.
تبصره ـ كاركنان بازداشتگاه‌هاي موردنظر از ميان پرسنل واجد شرايط سازمان انتخاب و پس از تاييد صلاحيت مراكز امنيتي مربوطه بكارگيري خواهندشد و يا از مراكز امنيتي مربوط به سازمان منتقل يا مامور به خدمت مي‌شوند.
ماده۵ ـ استانداردهاي نگهداري، نحوه مديريت و ارائه خدمات در بازداشتگاه‌هاي مذكور، برابر آئين‌نامه اجرايي سازمان بوده و بخشنامه‌هاي صادره از سوي رئيس سازمان در موارد فوق براي بازداشتگاه‌هاي مزبور لازم‌الرعايه مي‌باشد.
تبصره ـ مسوولان و كاركنان بازداشتگاه‌ها ملزم به رعايت حقوق شهروندي متهمان برابر قانون حفظ حقوق شهروندي و ساير ضوابط مربوط مي‌باشند.
ماده۶ ـ مسوولين بازداشتگاه‌ها مكلفند آمار اسمي متهمين خود را ماهانه و بصورت محرمانه مستقيماً به رئيس سازمان اعلام نمايند. بديهي است سازمان در نگهداري و بهره‌برداري از آمار مذكور با رعايت اصل طبقه‌بندي نهايت دقت را بعمل خواهدآورد.
ماده۷ـ ايجاد، راه‌اندازي و اداره كليه بازداشتگاه‌هاي امنيتي مستلزم رعايت مفاد اين آئين‌نامه بوده و محاكم و مراجع قضايي بايستي از معرفي متهمين به مراكز خارج از نظارت و مديريت سازمان خودداري نمايند. بديهي است در صورت استنكاف، با متخلفان مطابق مقررات برخورد خواهدشد.
ماده۸ ـ اين آئين‌نامه در ۸ ماده و ۵ تبصره در تاريخ ۳۰/۸/۱۳۸۵ به تصويب رسيد و از تاريخ تصويب كليه توافق‌نامه‌هاي منعقده فيمابين سازمان و مراكز امنيتي، كان‌لم‌يكن تلقي مي‌گردد.

رئيس قوه قضائيه ـ سيدمحمود هاشمي‌شاهرودي