به سايت وكالت خوش آمديد :: قوانين حقوقي حضانت كودك
صفحه اصلي درباره ما گالري عكس ارتباط با ما آرشیو حوادث آرشیو مقالات آرشیو اخبار ارسال مقاله  
   English Arabic Chinese (Simplified) French German Russian Spanish

Vekalat.com

error: در حال حاضر هیچ نظر سنجی وجود ندارد .لطفا create one.



 

 

 

 

 

 

  مجلات تخصصي

  نحوه تنظيم دادخواست

  شوراهاي حل اختلاف

  نشاني كلانتريها

  نشاني دادسراها

 

  نشاني محاكم دادگستري

  دفاتر ازدواج و طلاق

  دفاتر اسناد رسمي
پنج‌شنبه - ۲۴ آبان ۱۳۸۶ قوانين حقوقي حضانت كودك
متأسفانه با بالا رفتن آمار طلاق يكي از مسائل مهمي كه بسياري از زن و شوهر ها پس از طلاق با آن روبرو مي شوند ، مسأله حضانت كودك است . هر يك از طرفين مي خواهند اين يادگار مشترك زندگي شكست خورده را پيش خود نگه دارند تا شايد با مهر و علاقه اين كودك بتوانند دردها و رنجهاي جدايي را زودتر فراموش كنند . براي آنها جدايي همزمان از همسر و فرزند دردناك ترين خاطره زندگي است كه هرگز نمي توانند با آن كنار بيايند و براي همين تلاش مي كنند پس از جدايي از جدايي از فرزند جلوگيري كنند و حضانت را به عهده گيرند . با توجه به اهميت موضوع ، در مقاله زير به بررسي اين موضوع مي پردازيم .
حضانت يعني نگاهداري و مراقبت جسمي ، روحي ، مادي و معنوي اطفال و تعليم و تربيت آنها كه به موجب ماده 1168 قانون مدني ايران هم حق و هم تكليف والدين است . يعني اين كه والدين حق دارند حضانت و سرپرستي كودك خود را به عهده گيرند و قانون جز در موارد استثنايي نمي تواند آنها را از اين حق محروم كند و از سوي ديگر آنها مكلف هستند تا زماني كه زنده هستند و توانايي دارند ، نگهداري و تربيت فرزند خويش را به عهده گيرند . در حضانت آنچه از همه مهمتر است مصلحت كودك است و به اين ترتيب قانون ابتدا مصالح او را در نظر مي گيرد و سپس حق پدر و مادر براي نگهداري كودكشان را . در اين صورت حتي اگر مصلحت طفل ايجاب كند كه پيش هيچكدام از پدر و مادرش نباشد ، دادگاه رأي مي دهد كه كودك به شخص ثالثي سپرده شود .
حضانت با كسي ؟
اگر چه قانون مدني مصوب 1314 ماده 1169 بيان مي كرد حضانت فرزند پسر تا 2 سالگي و دختر تا 7 سالگي به مادر سپرده شده و پس از انقضاي اين مدت حضانت با پدر است ؛ اما با اصلاحيه مصوب سال 82 كه به تصويب مجمع تشخيص مصلحت رسيد ، براي حضانت و نگهداري طفل كه پدر و مادر او از يكديگر جدا شده اند ، مادر تا 7 سالگي ( پسر يا دختر فرقي ندارد ) اولويت دارد و پس از آن با پدر است البته اين تبصره هم به اصلاحيه افزوده شده است كه پس از 7 سالگي هم در صورتي كه ميان پدر و مادر درباره حضانت اختلاف باشد ، حضانت طفل با رعايت مصلحت كودك و به تشخيص دادگاه است .
مسافرت تا اطلاع ثانوي با اطلاع پدر است
طلاق ، تنها رابطه زن و شوهري را از ميان مي برد ؛ اما رابطه پدر و فرزندي يا مادر و فرزندي را از بين نمي برد . اين ارتباطي دايمي و ابدي است و بنابراين هيچ كس نمي تواند پدر يا مادر را از ملاقات با فرزندش منع كند . به اين جهت است كه طبق قانون نمي توان بدون اجازه طرف مقابل ، فرزند را از كشور خارج كرد و حتي از شهري به شهر ديگر برد ، مگر اين كه مصلحت طفل ايجاب كند و دادگاه اجازه بدهد . البته براي سفرهاي زيارتي ، هرچند پدر ناراضي باشد ، دادگاه اجازه خواهد داد . طبق قانون ، محل نگهداري طفل آخرين محل اقامت پيش از طلاق است .
طبق تبصره 1 ماده 14 قانون حمايت خانواده 1353 ، « پدر يا مادر يا كساني كه حضانت طفل به آنها واگذار شده ، نمي توانند طفل را به شهرستاني غير از محل اقامت مقرر بين طرفين يا غير از محل اقامت قبل از وقوع طلاق يا به خارج از كشور بدون رضايت والدين بفرستند ؛ مگر در صورت ضرورت با كسب اجازه از دادگاه » .
تكليفي براي پدر و مادر
به موجب ماده 1172 قانون مدني ، پدر و مادر مجبورند در مدتي كه حضانت طفل به عهده آنهاست ، حق ندارند از نگاهداري او امتناع كنند اما در صورت امتناع ، قاضي دادگاه به تقاضاي قيم يا آشنايان طفل و حتي اشخاص ديگر با تقاضاي دادستان والدين طفل را مجبور به نگاهداري او مي كند ؛ اما در صورتي كه اجبار آنها به اين كار ممكن يا مؤثر نباشد ، حضانت را به خرج پدر و هرگاه پدر فوت شده باشد ، به خرج مادر تأمين كند .

زمان ملاقات
طبق ماده 1174 قانون مدني ، « هر يك از ابوين كه طفل تحت حضانت او نيست ، حق ملاقات طفل خود را دارد . تعيين زمان و مكان ملاقات و سير جزئيات مربوط به آن در صورت اختلاف بين ابوين با محكمه است » .
بنا به اين ماده ، هركدام از والدين اين حق را دارند كه در فواصل معين با كودك خود ملاقات كنند و حتي فاسد بودن مادر يا پدر هم باعث نمي شود از ملاقات وي با فرزندش جلوگيري شود . در صورتي كه ميان پدر و مادر درباره مدت ملاقات و نحوه آن توافق شده باشد ، طبق همان توافق عمل مي شود . اما در هر صورت توافق نشدن ، دادگاه در حكم خود مدت ملاقات و نحوه آن را براي كسي كه حق حضانت ندارد ، معين مي كند . معمولاً دادگاه ها يك روز يا دو روز از آخر هفته را به اين امر اختصاص مي دهند و گفته مي شود ملاقات بيش از اين با شخصي كه حضانت را به عهده ندارد ، موجب اختلال در حضانت و دوگانگي در تربيت كودك مي شود . اما سلب كلي حق ملاقات از پدر يا مادري كه حضانت به عهده او نيست برخلاف صراحت ماده قانون مدني است و دادگاه نمي تواند حكم به آن بدهد . با اين حال اگر ملاقات با پدر يا مادري كه حضانت به عهده او نيست واقعاً براي مصالح كودك مضر باشد ، دادگاه مي تواند مواعد ملاقات را طولاني تر كند و مثلاً به جاي هفته اي يك بار ، ماهي يك بار يا هر شش ماه يك بار تعيين كند يا ملاقات با حضور اشخاص ثالث باشد .
البته زماني كه ملاقات خوف جاني براي فرزند داشته باشد و پدر يا مادر حالت خطرناك رواني داشته باشند ، براي جلوگيري از صدمه به فرزند ، مي توان با حكم دادگاه مانع از ديدار يكي از والدين كه دچار چنين مشكلي هستند ، شد .
اگر براي ملاقات مخالفت شد
در صورتي كه پدر يا مادري كه داراي حق حضانت است ، از ملاقات طرف ديگر (كه طبق دستور دادگاه داراي حق ملاقات است ) ممانعت كرد ، براي اجراي دستور دادگاه به نيروي انتظامي سپرده مي شود و عنداللزوم مي توان از ضمانت اجرايي ماده 632 قانون مجازات اسلامي اسلامي استفاده كرد كه به موجب آن ، « اگر كسي از دادن طفلي كه به او سپرده شده است ، در موقع مطالبه اشخاصي كه قانوناً حق مطالبه دارند ، امتناع كند ، به مجازات از 3 تا 6 ماه حبس يا به جزاي نقدي از يك ميليون ريال و 500 هزار تا 3 ميليون ريال محكوم خواهد شد » .
حضانت تا كي ؟
از نظر قانون مدني ايران زمان بلوغ براي دختر 9 سال و براي پسر 15 سال تمام قمري است . با رسيدن طفل به سن بلوغ ، او از حضانت خارج مي شود و خودشان مي توانند انتخاب كنند به اين ترتيب ، دختران پس از 9 سالگي و پسران پس از 15 سالگي مي توانند خودشان زندگي با هر كدام از والدين را انتخاب كنند . اما پس از رسيدن به سن بلوغ ، حتي اگر فرزندان نزد مادرشان باشند و نتوانند استقلال مالي داشته باشند ، پدر موظف به پرداخت نفقه آنها است .
نفقه كودك به عهده چه كسي است ؟
طبق ماده 1190 قانون مدني ، نفقه اولاد به عهده پدر است و چه اين پدر حضانت را به عهده داشته باشد يا اين كه حضانت بر عهده مادر يا شخص ديگري باشد ، پرداخت نفقه فرزند كه به طور عمده شامل مسكن ، لباس ، خوراك و نيازهاي درماني است به عهده پدر است كه در صورت خودداري از پرداخت ( با وجود داشتن استطاعت مالي ) طبق ماده 642 قانون مجازات اسلامي جرم بوده و در صورت شكايت ذي نفع دادگاه او را به حبس از 3 ماه و يك روز تا 5 ماه محكوم مي كند . طبق همين ماده ( 1199 ) در صورت فوت پدر يا عدم توانايي او در پرداخت مخارج زندگي فرزندش ، اين تكليف به عهده پدر بزرگ و جد يا ديگر اجداد پدري است . در صورت نبودن پدر و اجداد پدري و يا عدم توانايي آنها به پرداخت مخارج زندگي فرزند ، تكليف پرداخت نفقه به عهده مادر قرار مي گيرد . هرگاه مادر هم فوت يا قادر به پرداخت مخارج مذكور براي فرزندش نباشد . اين تكليف به عهده اجداد و جدات مادري و جدات پدري فرزند قرار مي گيرد .
پرداخت نفقه فرزند فقط تا رسيدن به سن رشد نيست ، بلكه پس از آن هم طبق ماده 1197 قانون مدني ، اگر فرزند منبع مالي نداشت و نتوانست معيشت خود را فراهم كند ، پدر و نيز ديگر اشخاص ياد شده ( در صورت داشتن توانايي مالي ) ملزم به تأمين مخارج فرزند كبير هستند .
 
 
   
       
نظر شما در مورد این خبر
نام
 
نظر
 
 
  
       
نظر کاربران در مورد این خبر :
خاله
نام :
 
لطفا من رو راهنمایی کنید شوهر خواهرم هیچ گونه صلاحیتی برای نگه داری بچه نداره 8 ساله که ازدواج کردن که تو این 8 سال پدر و مادرم هزینه زندگیشون رو داده خواهرم جونش به لب رسید و نتونست با یه دزد و معتاد زندگی کنه باورتون نمیشه 3 ماه که خواهرم حموم نرفته تو دهات اردبیل تو یه خونه گلی زندگی میکنه الان امده خونه مامانم شوهرش هم گفته بچه رو میکشم خودم هم میرم گم و گور میشم امیدوارم با این شرایط حضانت بچه به مادر برسه راستی یادم رفت این اقا دست بزن هم داره جلوی من و مامانم خواهرم رو کتک زدن و پدر شوهر و مادر شوهرش بچه رو ازش گرفتن و کتکش زدن
نظر :
 

راضیه
نام :
 
باسلام مظلب جامع و کامل بود ایا نه این است که فرزند از پدر و ماذر است وهیچ پدر و مادری به تنها ییی صاحب اولاد نمی توانند بشوند پس این نا عا دلانه نیست که مادر 2و7 سال اختیار فرزندان خود را داشته باشد
نظر :
 

داود
نام :
 
حضانت دختر تا7سالگی بامادر بوده وبعدازآن به تشخیص دادگاه ودرسن 9 سالگی وبلوغ حق انتخاب باخودش است واین پدر بدبخت فقط وظیفه پرداخت نفقه راداردبنظرم عادلانه نیست
نظر :
 

رها
نام :
 
سلام
ممنون از راهنمایی تون
نظر :
 

یلدا
نام :
 
پسر من 8 سالشه میخوام حضانتش رو فبول کنم پدرش راضی است ولی نمیاد حضانت رو بده ولی میگه همینجوری ببر این کار بعده ها برای من میترسم مشکل ساز بشه برای گرفتن حضانت باید چه کرد؟
نظر :
 

آزاده
نام :
 
اين قانون عادلانه نيست هيچ قانونی نمی تواند حق مادر را از اولادش بگيرد
نظر :
 

یلدا
نام :
 
آیا زمانی که این اتفاق می افتد کودکان باید تاوران تلخ آن را بیشتر از همه بدهند
نظر :
 

..
نام :
 
بیچاره پدر . چون تا 7 سال مادر اینقدر بدیه ÷در و میکنه که وقتی هم حق انتخاب داشت چیزی از پدرش نمونه
نظر :
 

من
نام :
 
ای کاش تا 9 سال دختر پیش مادرش بود وبعد از آن خودش انتخاب می کرد.
نظر :
 

مادر
نام :
 
نمیدونم واقعا قانونگذارهای ما فکر کردن وقتی پدر دنبال خوشگذرانیه مادر بیچاره چه جوری باچنگ و دندون عزیزترینش رو بزرگ میکنه
نظر :
 

مینا متوسلیان
نام :
 
خبر خوبی است
نظر :
 

مینا
نام :
 
دختر که هفت سال مال مادره نه سال به بعد هم میره کنار مادر پس دو سال وسط هم به مادر بدین
نظر :
 

امیر
نام :
 
من یک نا پدری هستم که اندازه یک پدر واقعی فرزند همسرم را دوست دارم0 اسمش علیه امروز ملاقات اون با پدرشه امروز اولین روزیه که اون باید 12 ساعت پیش ما نباشه.نمیدونم قاضی محترمی که این حکم را داده فکر بچه را نکرده که تو این زمان چی بهش میگذره چرا همه فکر میکنن که ما ناپدری ها یا نا مادری ها بدیم اگه میتونین به من و همسرم کمک کنید تا مدت زمان ملاقات علی را کاهش بدیم.اون 3 ساله ممنون
نظر :
 

فرناز
نام :
 
مقاله تون محشر بود ایول دمتون گرم
نظر :
 

زری
نام :
 
در حالت عادی بعد از سن 7 سالگی حضانت دختر با تشخیص دادگاه است یا نه به کل به پدر تعلق دارد چون دختری که تا 7 سال با مادر بوده و می خواهد پیش مادر بماند می توان او را به زور پیش پدر فرستاد.
نظر :
 

کامران
نام :
 
با تشکر . من و خانوم سابقم اهل دو شهر مختلف هستیم و ساکن در شهر خانوم...! آیا پس از گرفتن حضانت فرزند پسر (2 ساله) میتوانم پسرم را به شهر خودم ببرم.؟ متشکر
نظر :
 

فرزاد
نام :
 
با سلام
من 11 ماه است که درخواست دیدار با فرزند دخترم را دارم ولی نمی دانم چرا دادگاه به عقب می اندازد با قاضی هم صحبت کرده ام و ایشان مگوید که باید مراحل اداری بگذرد 0دخترمن موقعی که با همسرم اختلاف پیدا کردم 2 سال داشت و اکنون مثل بلبل حرف می زند 0در ضمن من هنوز از همسرم جدا نشده ام0آیا این قانون عدل علی است؟
اون وقت تو روزنامه ها مینویسند که فررزند و مادری به دست پدری کشته شدند ولی نمی نویسند که بیچاره پدر را به جنون رسانده اند
با تشکر
zadfar2000@yahoo.com
نظر :
 

الهام
نام :
 
خوش به حال اقایون دارخ می شه دیگه به ویزه با ماده ی 23 لایحه
نظر :
 

حسیب الله
نام :
 
با سلام و درود به تمام مسلمانان.
باید که بخاطر بیارم شما دوستان را که اگر مسلمان هستید هر جه که خدا و رسولش میگوید قبول کنید.اینجا ما در کرسی قضاوت نه نشسته ایم.
اگر یک کمی تعمق کنیم می فهمیم که چرا طفل واقعآ به مادر ظرورت در سنین پاین حکمت در این است که اسلام در مورد طفل معصوم فکر میکند نه حق پدر یا مادر
نظر :
 

سيمين
نام :
 
مقاله شما منو از نگراني در اورد خدا خيرتون بده.ايكاش فكري هم براي ايون دسته از مادراني كه مجبورند در شهرهاي دور زندگي كنند ميكردند.ضمناقانونگذار ما هنوز به اين فكر نرسيده كه وقتشه ميزان مجازاتها رو به روز كنه؟اخه مجازات 1000 توماني كه ضمانت اجرايي نداره.
نظر :
 

علي
نام :
 
فقط ميتونم بگم خيلي بدبختيم كه تو ايران زندگي ميكنيم. آيا ديدن فرزند چه از طرف مادر و چه پدر بايد به اين سختي باشه . لعنت به اين قوانين و اين قضات . فقط خدا به دادمون برسه!
نظر :
 

عباس مظاهری
نام :
 
فزند من 15 ماه است ومن با توجه به مشکلات مادی که بر اثر دادگا ه از جمله نفقه دوران عقد - دیه وموارد دیگر دارم نمی توانم نفقه فرزندم را بدم آیا می توانم اوپیش خودم بیا ورم با توجه به این که همسرم با این کار ها می خواهد مرا تحت فشار قرار دهد
نظر :
 

سیمین
نام :
 
بیچاره بجه ها و پدرو مادرانی که دور از فرزندانشان هستند.اگه والدین کمی از خودخواهیشان بکاهند،کودکان از آنها محروم نمیشوند.
نظر :
 

محسن
نام :
 
با عرض سلام میخواستم بدانم حضانت تا پایان 7 سالگی میباشد یا ابتدای 7 سالگی متشکرم
نظر :
 

احسان
نام :
 
آنچه از اين قانون برمي آيد اينست كه ظاهرا بدون توجه به دلايل اختلاف و جدايي فرض بر متهم بودن پدر است. چرا قانون بايد احساسات يك پدر را نسبت به فرزندش آنهم تا 7 سال ناديده بگيرد. به نظر بنده اين مساله نياز به يك كر كارشناسي با در نظر گرفتن مسائل بيشتري دارد. با تشكر
نظر :
 

متاسف
نام :
 
ايا اگر مادر ازدواج كند وبه شهر ديگر برود بعد از 9 سالگي دختر ميتواند ادعاي حضانت فرزند را داشته باشد.
نظر :
 

فاطمه
نام :
 
مطالب خیلی خوبی بود ولی واقعا نامردیه که بچه را بدهند دست بابایی که لیاقت زنشو نداشته چه برسه به فرزند این مادره که نه ماه زجر میکشه بعد مهر و محبت مادری و.....بعد بچه را بدهند باباش نوبره
نظر :
 

تقی مقصودی
نام :
 
قوانین بدرد من نخورده اند.سالها است یک پایم در دادسرا و کلانتری است.قضات هم به سلیقه خود حکم میدهند.مردها دیده وحرفشان شنیده و یا نوشته نمیشود.قوانین یا بایستی به روز باشند یا قوانین صدر اسلام را تمام و کمال پیاده کنند.نفقه و مهریه زندگی مرا نابود کرده است.و این در حالی است که زن سابقم با تلاش من صاحب درآمد شده است.وهزار حرف ناگفته...
نظر :
 

شکوفه
نام :
 
ایادرقانون کار حق سرپرستی اولادبه مادر تعلق می گیرد یا خیر؟
نظر :
 

مهرعلي
نام :
 
سلام امروز همسرم براي حضانت دختر 17 ساله خود به دادگاه خانواده ونك رفت و به او گفتند كه حضانت دخترش با پدر است در صورتي كه دخترش مي خواهد با مادرش زندگي كند . اما متصديان امور در اين دادگاه خانواده اعلام نمودند كه نظر بچه مهم نيست و تا سن 18 سالگي نمي تواند براي خودش تصميم بگيرد . اين موضوع با خبري كه شما نوشتيد مغاير است .
ma_daylami@yahoo.com
نظر :
 

akbar
نام :
 
salam ruham shad kardid.moteshakkeram.
نظر :
 

aneju
نام :
 
در صورتی که پدر طفلی فوت کرده باشد، آیا افراد دیگری همچون عمو و یا مادربزرگ می توانند ادعای ملاقات با طفل (نوازاد یکماهه) را داشته باشند. ضمناً طفل ولی قهری هم ندارد.
نظر :
 

قانع
نام :
 
ممنون از زحمات شما
نظر :
 

احمد
نام :
 
باسلام خسته نباشیداگرممکنه منابع فقهی اش راهم ذکرکنید.
نظر :
 

رامتین
نام :
 
سلام علیکم_لطفا منابع فقهی و دیگر علوم اسلامی را در مورد مطالب ذکر شده معرفی نمایید با تشکر
نظر :
 

يك خانم
نام :
 
كاش قانوني بود كه اجازه ي طلاق را براي زن و مردي كه صاحب فرزند شده اند محدود مي كرد. چون تاوان اشتباه انها را نبايد بچه ها بدهند.
نظر :
 

غزل
نام :
 
سلام مقاله اي كه نوشتيد بسيار عالي بود ... ولي كاش تبصره اي بيايد كه كلا دختر بايد پيش مادرش باشد باتوجه به اينكه من كارمند هستم و مشكل مالي ندارم الان دخترم 7 ساله است و قصد طلاق دارم نمي دانم چيكار كنم ؟؟؟؟
نظر :
 

رهگذر
نام :
 
این عدالت نیست من از همسرم جدا شدم به خاطر شغلم به استان رفتم حضانت فرزندم را دارم چطوری گفته شده بدون اجازه پدرش نمیتوان بیرو ن رفت در صورتی پدر وظیفه دارد مخارح فرزندش را بدهد ولی تا کنون کوچکترین کمکی نکرده.فقط ادعای پدری دارد .لطفا راهنمایی نمایید
نظر :
 

مریم
نام :
 
من حدود یکسال است که از همسرم جدا شده ام و حضانت دختر 5 ساله ام را هم به پدرش واگذار کردم .اما الان حدود 7 ماه است که پدرش نمیگذارد من حتی با دخترم تماس تلفنی داشته باشم و علی رغم داشتن حکم ملاقات، او با تهدید و کتک مانع دیدار من با فرزندم میشود.
نظر :
 

اسلام
نام :
 
واقعا این ظلمه واقعا ضلمه
نظر :
 

راحله
نام :
 
ای کاش تمام عمر دختر کنار مادر بماند البته این وابستگی بعد 7 سال بیشتر سمت مادر است اونم دختر که بیشتر به مادر احتیاج دارد
نظر :
 

راز
نام :
 
خیلی ممنون درمورداین مطلب.ولی سوالی داشتم.من همسردوم هستم.شوهرمن اززن اول خودش 6فرزندداردومن یک فرزندحال من چگونه میتونم حضانت فرزندم رو بگیرم؟
نظر :
 

راز
نام :
 
فرزندم پسرم 4سال داردواز اول درکنارپدرومادرم زندگی میکرده چون من دانشجوهستم وهرزمان که بیکارمیشم میرم دیدنش وروزهای خوبی روباهم میگذرونیم.ولی پدرش نه دیدنش رفته نه بااین بچه تلفنی حرف زده.تورو خدابگیدچطوری حضانت بچه ام روبگیرم؟
نظر :
 

آروين
نام :
 
از راهنمايي هايتان متشكرم
من حدود 2 سال است كه از همسرم جدا شدم و يك دختر 6 ساله دارم و همه تلاشم اين است كه بتوانم حضانت دخترم را بعد از 7 سالگي بگيرم چون فكر مي كنم بعد از 7 سال زندگي با مادر ضربه هاي زيادي مي بيند كه با پدرش زندگي كند و دوباره در 9 سالگي بخواهد تصميم بگيرد اين يعني عدم تعلق به كس خاص و جاي خاص
لطفا راهنمايي كنيد
نظر :
 

مريم
نام :
 
درصورتيکه فرزند قبل از سن بلوغ نتواند از لحاظ رواني دوري مادر را تحمل و دچار بيماري شود تکليف چيست
نظر :
 

ليلا
نام :
 
درچه صورت مادر مي تواند حضانت دخترش را به عهده بگيرد باتوجه به اينكه من يك دختر2 ساله دارم.
نظر :
 

بنفشه
نام :
 
بدتر از بد حالت فوت همسره
که جد پدری فکر میکنه مادر قصد بالاکشیدن حق فرزند رو داره
بخدا این مادر همون مادره
فقط غمگین و بی پناه
نظر :
 

ازاده
نام :
 
ممنون
نظر :
 

امير
نام :
 
با سلام. من 60 سال سن دارم و دختري دارم با سن 37 سال كه من و مادر او 24 سال پيش از هم جدا شده ايم. دخترم بنا به درخواست خودش از سن 15 سالگي پيش مادرش مي‌باشد، ولي چند سالي است كه با قصد اذيت و آزار من با اينكه مدرك فوق ليسانس دارد از دادگاه تقاضاي نفقه از من كرده است و من با 60 سال سن و بيماري قلبي وبازنشسته بايد هر ماه مبلغ 150 هزار تومان نفقه به او بدهم و اگر هر ماه پرداخت نكنم هر چند وقت يكبار مرا به كلانتري مي‌كشاند آيا راهي است كه مرا راهنمايي كنيد با اينكه مي دانم او مشغول به كار است ولي نمي دانم كجا؟و
نظر :
 

زهره
نام :
 
درصورتی که پدر صلاحیت نداشته باشد آیا فرزندان به پدر بزرگ داده می شود و یا به ماد و نیز پدربزرگ اگر صلاحیت نداشته باشد و کودکان پیش آنها باشند و نیز نتوان ثابت کرد را باید چکار کنیم .
نظر :
 

علی
نام :
 
باعرض سلام مدت ملاقات طفل اناث بامادربعدازهفت ساله شدن به چه میزان است ؟
نظر :
 

مهدی
نام :
 
agar madar 3 sal farzand khod ra nabinad ba in tafsir ke hag hezanat movaghat ham darad vali be marhaleh ejra nareside baz ham dar hezanat daem hagi shamel haleh ost
نظر :
 

امير
نام :
 
ببخشيد فراموش كردم آدرس ايميلم را بگذارم اگر ممكن است جواب مرا بدهيد.
donyayeemrooz@yahoo.com
نظر :
 

رعنا شهدآور
نام :
 
من در زندگي ام فقط دخترم را خواستارم از سن 3 سالگي او را از من گرفته اند واكنون 2سال ونيم است كه من فقط 3 بار او را ديده ام فقط از شعبه 16 دادگاه تبريز عاجزانه خواستار دخترم هستم همين
نظر :
 

مریم
نام :
 
در مورد شخص سومی که میتواند حضانت داشته باشد ایا در صورت نبودن جد پدری پدر مادر زن میتوانند این حق را داشته باشند ممنون
نظر :
 

دل خون
نام :
 
این ظلمه که سبب به دنیا اومدن یه بچه شدن هر نا کسی رو پدر بکنه...
نظر :
 

رها
نام :
 
اولا این قانون مملکت ما سر تا پاش بر علیه زنان بدبخت و ستم کشیده ماست. اینکه میگوئید پسر تا دو سالگی و دختر تا 7 سالگی پیش مادرش است آیا شما متفکران از خود نپرسیده اید که از لحاظ روانی با این بچه سر در گم چه میکنید این سنی که شما به اصطلاح اندیشمندان در نظر گرفته اید در علم روانشناسی سن بحران مینامند سنی که با تعیین به اصطلاح اندیشمندتان بزرگترین آسیب را به کودک وارد نموده و در آینده سرنوشت نامعلومی از جمله قاتلین و فراری های از خانه و یا ندا کوچولوهای مجروح از زخم بی مهری بی پدر و مادر ی بخدای احد و واحد خودتان را بجای مادر بیچاره بگذارید کدام نامادری و یا عمه و مادربزرگ میتوانند به اندازه دلسوزیهای مادر برای آینده سالم یک کودک اشک بریزد نکیند این کارها رو خدا جای عدل نشسته . عدل رو رعایت کنید وقدری به مادران دلسوخته و زحمت کشیده بیاندیشید و به کمکشان بیایید. یا حق
نظر :
 

فرید
نام :
 
آقای امیر! اینکه شما ناپدری خوبی هستید یا بد، چه ربطی به ملاقات بچه با پدرش داره؟یعنی 12 ساعت زمان زیادیه برای یه پدر که بخواد فرزندشو ببینه؟! همش تقصیر این قوانین هست که بدرستی وضع نشدن و کلا حضانت فرزندان بعد از طلاق با مادر هست و پدر چندان سهمی نداره.به نظر من توی این قوانین واقعا به پدرها ظلم شده.
نظر :
 

ye javone badbakht
نام :
 
bebinid ye chiz migam khodeton ke hghaziyo az in jor harfa hastid ghezavat konid
khodayish ba in eghtesado ba in vaziyate karo bain sharayete gharashmishe jamee roton shod chenin ghanoniro vase ye javone az khoda bi khabar bezarid khob babaton khob on ke 50 saleshe to kharjo makhareje zendegish monde che berese be ye jzvone 15 sale
نظر :
 

مادر
نام :
 
من ده ساله طلاق گرفتم. بابت رنج دوری از فرزند دچار سرطان شدم. اما با تمام وجود تلاش کردم با زن بابای پسرم رابطه بسیار خوبی داشته باشم. و خدا رو شکر رفتار او با پسرم تا حالا خیلی خوب بوده. سر ملاقات با بچه ؛ پدرش خیلی اذیت میکرد. اما من به جای کینه جویی مصلحت پسرم رو در نظر گرفتم. حال که ما والدین از زندگی اولمان صدمه خوردیم نباید این صدمه را به بچه ها منتقل کنیم اگر چه یکی از والدین در کمال نامردی در این ملاقات ها سنگ تمام بگذارد!
خدا به داد کودکان امروز برسد از دست والدین خود خواه
نظر :
 

معصومه طبقیان
نام :
 
سن بلوغ پسران در 18 سالکی سن زیادی برای تصمیم برای زندگی انتخابی است.لطفا تجدید نظر کنید
نظر :
 

بهاره
نام :
 
دختری که حضانتش با مادره وپدرش برای دیدن اون 5/1 ساله که اقدام نکرده چرا باید برای یه مسافرت تفریحی از پدرش اجازه بگیره در حالیکه از زمان تولدش تا حالا هزار تومان هم خرج بچه نکرده
نظر :
 

داود
نام :
 
واقعا اگر همه مردهاقبل ازازدواج قانون رو بدونند هیچوقت ازدواج نمیکنند - مهریه - اجرت المثل - نفقه -پرداخت حق الزحمه خدمات زن درمنزل -پرداخت حق الزحمه شیردادن بچه - واقعا که همه چیز عادلانه است .
نظر :
 

جلالي
نام :
 
از اطلاعات ارائه شده كمال تشكر را دارم
نظر :
 

نام :
 
ممنون از اطلاع رسانیتون
نظر :
 

فزشاد
نام :
 
از اطلاعات ارائه شده كمال تشكر را دارم
نظر :
 

محمد
نام :
 
عالی بود
نظر :
 

فاطمه
نام :
 
تعجب می کنم که چرا حضانت فرزند دوساله من به مادر بزرگش سپرده شده است چرا
نظر :
 

محمدحسین
نام :
 
خوب و کوتاه و مفید بود
نظر :
 

علي
نام :
 
با سلام :
من ميخواهم حضانت فرزندم كه دختر است به مادرش بدم ميخواستم بدانم چه عواقبي براي من دارد ؟
با تشكر
نظر :
 

سما
نام :
 
قطعا دختر 13 ساله میتونه خودش تصمیم بگیره؟باباش میتونه به مامانش نده؟اگر خودش بخواد با مامانش بمونه؟
نظر :
 

lobat
نام :
 
che roozai ke khoone del khordamo goft bayad seghtesh konam....nakardam....hala mige migiramesh.....in che ghanooniye?????dokhtaram faghat 1 salesh ....va man 24 sal....alan 8 mahe zadam biroon va 3 mahe az dokhtaresham khabar nagerefte.....in ghanoone?????h
نظر :
 

دلسوز فرزند
نام :
 
جواب آقاي حسيب الله :بله كه ما مسلمانيم اما قانون زمان جاهليت اعراب را قبول نداريم.ديگه خدا نگفته مرد دنبال اياشي بره.مواد مصرف كنه.مشروبات الكلي بخوره.تازه اگه تربيت فرزندش و خوب بلد باشه!حضانتش با او باشه. بعدش هم الان زنان همپاي مردان بار اقتصادي زندگي را به دوش ميكشند و دستشون به دهنشون ميرسه پس ميتونن جگر گوشنونو نگه دارن تازه اگه ازدواجم كنن خودشون بچرو نگه ميدارن . مثل مردا نيستند كه زن بگيرند .و خودشون برن دنبال كار بچه بمونه با نامادري. خلاصه از قديم گفتن دل مادر سوزد و دامن دايه . اين كه ميگي زمان امامان ما زنان بيسواد خانه نشين و دست خالي بودن! اميدوارم دادگاهها در مورد حضانت فرزندان تصميم درستي بگيرند تا فرزند آسيب روحي نبيند . همه ميدانند كه مادر است كه فرزندش را از نظر عاطفي ارضاء ميكند نه پدر پدر فقط حمايت ميكند.
نظر :
 

پدر
نام :
 
چرا بعضیها راضی میشند فرزندشون را در کلانتری تحویل بدهند ونگران اثار سوء آن نیستند ؟؟؟ و چرا دادگاه که باید مصلحت فرزند را در نظر بگیرد حکم به آن میدهد ؟؟؟ و بدون توجه به نظر طرفین حکم میکند، که ایا در مورد ملاقات توافق دارید یا خیر ؟؟؟!!!....
نظر :
 

sadra
نام :
 
dar har sharayeti in ganon na adelanast man 2 roze bachamo nadidam daram divone misham age az madaresham begiram onam divone mishe khodamo mizaram jaye on vagean sakhte kheyliyam sakhte nemidonam chikar konam tamame lebasasham borde nemitonam hata bosham ehsas konam
نظر :
 

غریبه
نام :
 
انشاالله مشکل شماها هم رفع بشه که ما را راهنمای کردید
نظر :
 

م.ك
نام :
 
متاسفم براي چنين قانوني، براي اينكه در كشور ما هميشه تمامي حقوق به نفع مردان بوده و زن هيچ. مسما هر كودكي به مادر بيشتر نياز دارد تا پدر و بهتر است حق انتخاب به كودك سپرده شود. به قول معروف حرف راست را بايد از بچه شنيد.
نظر :
 

احمد
نام :
 
من بخاطر بیکار بودن و عدم پرداخت مهریه بدلیل بیکاری فرزندم را 3سال است ندیدم آیا انصاف است پدری بخاطر نداشتن پول وترس از زندان فرزند خود را نبیند؟
نظر :
 

مادر
نام :
 
آيا اصلاحيه مصوب سال 82 درخصوص حضانت و نگهداري طفل كه پدر و مادر او از يكديگر جدا شده اند، در حال حاضر نيز قابل استناد و اجرا هست؟
نظر :
 

پگاه
نام :
 
من میترسم که شوهرم با تبصره هایی که خیلیها نمیدونن از کجا میاد پسر5/3سالم رو ازم بگیره پسرم خیلی به من وابستس البته منم حتی بیشتر از اون ای کاش ههیچ وقت ازدواج نمیکردم تاپسری نمیاوردم که اینقدر الان بترسه هنوز نمیدونه ماباهم قهریم هر وقت شوهرم منو میزنه میگم مامان داریم شوخی میکنیم ولی اون گریه میکنه میکه مامان من دوست ندارم به نظر شما من چکار کنم؟
نظر :
 

نصیری
نام :
 
اگرپدرموقع طلاق دردادگاه اعتراف کرده باشدوثابت شده باشددایم الخمراست مادرچگونه حضانت پسرش راازاوبگیرد؟
نظر :
 

ساناز
نام :
 
دوست ندارم هیچ وقت بچه هام 7ساله شوند .این قانون حق مادران رو زیر پا گذاشته 9 ماه توی وجودمون بزرگ میشه.خداوندا ...
نظر :
 

زیبا خدادادی
نام :
 
نحوه ی ملاقات با والد را نیز توضیح دهید. یعتی چگونه بچه را تحویل بگیرد و چگونه تحویل دهد.
نظر :
 

زهرا
نام :
 
به نظر من حضانت کودک دختر در هر صورتی باید با مادر باشد زیرا مادر حال و وضع دختر را بهتر از پدر میداند
نظر :
 

زینب
نام :
 
سلام میخام حزانت دختر۸سالمو بگیرم ازپدرش پدری که معتادوعیاشه ولی پدرشوهرم نمیزاره چیکارکنم من فقط میخام یه زندگی اروم وپرازشادی به دخترم بدم چرابعدازپدربچه روبه۰پدربزرگش میدن مگه مادرش مرده
نظر :
 

زهره
نام :
 
مرسی واقعادستتون دردنکنه عالی بود
نظر :
 

مهدی
نام :
 
این وسط فقط دلم به حال اون غنچه ها و گل های نوشکفته باغ زندگی میسوزه که بی گناه و بی خبر از همه جا، آواره و بی گناه تو دشت زندگی از این طرف به اون طرف پرت میشن. خطابم به همه همه پدرها و مادرهاییه که بنا به هر دلیلی میخوان از هم جدا بشن. بچه ها رو آلت دست خودتون نکنید. زندگی خودتون فنا شد اقلا نزارید این فرشته های معصوم زجر بکشن.به فکر اونا باشید. اگه احیانا توانایی نگه داری اونها رو ندارین اونها رو دستاویز و وسیله باجخواهی و انتقام کشی نکنید. به مصلحت و آینده اونها فکر کنید. اگه درمون نیستید لااقل درد هم نباشید. به امید روزی که هیچ کودکی از نعمت پدر و مادر به دلیل طلاق محروم نشه.
نظر :
 

رضا
نام :
 
من با خانومم مشكل دارم خانومم نفقه مهريه و جهارشو ميخواد من دختري دارم كه 6 ما بيشره نديدمش
من نه راه رفتن نه بابا گفتن وهزاران چيز كه برام آرزو شده و دادگاه هنوز به من اجازه ديدن بچه رو نداده در حالي كه خانوم واسه دخترم هم از من نفقه ميگيره آيا اين عادلانه هست اين چه قانوني كه همش به نفع زنهاست مگه من پدر دل ندارم آدم نيستم
نظر :
 

مهدی
نام :
 
اگر مادر شوهر کند ودختر بعد از بلوغ مادر را انتخاب کرد ایا بازهم پدر میتواند اورا ببرد
نظر :
 

من
نام :
 
به نظرتون در مورد مادری که طبق قانون حق نگهداری از فرزندش رو داره ولی صلاحیت روانی اون رو نداره برای پدر بچه که می خواد حق حضانت رو بگیره چه باید کرد در حالی که اثبات بیماری های روانی در ایران کار حضرت فیله و گناه اون بچه ی بدبخت چیه که باید تا 7 سالگی اون مادر رو تحمل کنه.
نظر :
 

بیژنی
نام :
 
واقعا از راهنمایی دقیق شما متشکرم
نظر :
 

حمیده
نام :
 
سلام - ممنون از خبر خوبتون. من 11 ساله که ازدواج کردم البته در حبسم فقط به خاطر حرف مردم و غصه خوردن خانواده ام و آبروم و حالا هم به خاطر بچه هام تحمل کردم .تصمیم به جدایی گرفتم البته شاید- نگران حضانت بچه هام بودم هردو پسر هستند 10 سالهو 9/1 ماهه .شوهرم بسیار بداخلاق و خشن است با کوچکترین حرفی از کوره در میره و اصلا نمی تواند در اختلاف نظرها آرام صحبت کند فریاد می زنداز هر نظری که فکر کنید از من پائین تر است من از با او بودن احساس شرم می کنم به شدت سیگاری است بوی بدش حالم را بر هم می زند در زناشویی هم بسیار مشکل دارد . با دروغ و کلک با من ازدواج کرد . اول گفت روزی 7 نخ سیگار می کشم اما بعد دیدم روزی 2 پاکت و بعضی مواقع خیلی بیشتر سیکار مصرف میکنه. برایم مثل غذای گندیده ای است که مجبور به خوردن هستم. به خاطر بچه هام برای اینکه مهر طلاق روی پیشانی آنها نباشه. لطفا راهنمائیم کنید این میدان جنگ برای بچه هام بهتره یا زندگی آرام در کنار من بدون پدر.
نظر :
 

عمه
نام :
 
منظور از هفته ای یک بار ملاقات یعنی چند ساعت است
نظر :
 

مانی جونم
نام :
 
لطفاً جواب نظرات رو بدید ..... خیلی از سوال های ما هم گفته شده .... چرا جواب نمی دید ......
ممنون از سایته خوبتون ......
نظر :
 

عاطفه
نام :
 
ممنون..من با مطالعه این قسمت..ج.اب سوالم را کامل دریافت کردم.واقعا مفید بود...
نظر :
 

مريم
نام :
 
شوهر من بعد از مرگ پدرم خونه من زندگي ميكنه يك ريال خرجي نميده تاره از منم ميگيره دست بزنم داره مهريه رو هم ديه بعد از كشتن زن ميدونه من تك فرزندم كسير ندارم همه اموالمو تصاحب كرده همه مثل هم نيستن اين ادم چنان بلايي سرم مياره كه من حرف حضانتو نميتونم بگم
نظر :
 

میرحامد
نام :
 
یا ازدواج نکنید یا اگه بچه دارین طلاق نگیرین
هرکس به این حرف عمل نکنه نفرین همه بچه ها غریبانگیرش بشه
نظر :
 

سهيلا
نام :
 
دو دختر ١٦ و٩ساله داشتم كه جدا شدم تا قبل از ازدواج همسر سابقم رابطه خوبي با انها داشتم اما بعد از ان نامادري انقدر از من بد گويي كرد كه رفتار انها تغير كرد كه حاضر به ديدنم نبودند دختر بزرگم بعد از ٢سال پيشم امد و براي هميشه ماندولي دختر كوچكم كه الان ١٦ساله است را مدت ٦سال است نديدم و او حتي حاضر به ديدن خواهرش هم نيست لطفا مرا راهنمايي كنيد
نظر :
 

ماندانا
نام :
 
لگر دختري ١٩ ساله باشهرو بخواد براي خودش تصميم بگيرد و با مخالفت پدر دچار بشه حق قانوني دختر چيهه لطفن كمك كنيد ممنوون
نظر :
 

مهدی
نام :
 
چرا پدری که قادر به تامین انواع نیازهای فرزندش نیست و همسرش تمامی مخارج زندگی و بر عهده داره قانون حضانت بچه ها رو به مادر نمیده ؟
نظر :
 

محمد
نام :
 
واقعا شما ادم چی حساب میکنید. نشستین مفت میخورین مفت میگیرین فکر میکنید مردها سر گنج نشستند. بچه ای که پیش پدر نیست خوردن حتی نان با پول پدر هم برایش حرام هست. شما حق ندارین برای زندگی دیگران تصمیم بگیرید. بچه ای که نمیخواد با پدرش زندگی کنه و مادرش را به پدرش ترجیح میده دیگه بهتره بره و برنکرده .
نظر :
 

نگار
نام :
 
سلام میشه یکی منو راهنمایی کنه من ۸ساله ازدواج کردم سال چهارم بادوست شوهرم دوست شدم درحده اس دادن ولی شوهرم فهمیدمیخواست طلاقم بده ولی باقول من ازهم جدانشدیم بعد۲سال بچه دارشدیم ولی اون مدام اون جریانو به روم میاره حرفایه بدبهم میزنه کتکم میزنه بهم بی محلی میکنه سمتم نمیاد دیگه جونم به لبم رسیده میخوام ازش جداشم میگه بااون کاری که کردی حضانت بچه بامنه به توحقه دیدنشم نمیدن راست میگه راهنمایی کنیدتوروخدا دارم دیوونه میشم
نظر :
 

اسمان
نام :
 
ماده632کاملترتوضیح داده شودعالی میشود
نظر :
 

yasmina
نام :
 
با سلام میشه بگید بچه قبل از جدای پدر و مادر با کیست(این ادرس وبلاگ منه لطفا در ان جا جواب پاسخ من را بدهید(shabnam2014blogfa,com
نظر :
 

سارا
نام :
 
با سلام
لطفا مرا راهمنایی بفرمائید: من دختری 27 ساله هستم که پدرو مادرم از هم طلاق گرفته اند و حضانت بنده از همان ایتدا به مادرم داده شده حال میخواهم بدانم برای ازدواجم اذن پدر لازم است لازم بذکر است که بنده اصلا از پدرم نفقه هم دریافت نمیکنم ؟ ممنون از راهنمایی شما .
نظر :
 

نام :
 
راه حل براي گرفتن حضانت فرزند پسر چيست
نظر :
 

امنه
نام :
 
سلام وقتی پدرومادرهیچکدوم به فکرکودک نباشند بایدچه کارکرد.
نظر :
 

رضا
نام :
 
سلام من از خانمم جدا شدم قبل از 9 سال خانمم حامله بود گفت مهرم را مي بخشم بچه را ميخوام من هم قبول كردم بعدش من خرج شون را ميدادم تا كه يكي دوسال هست كه يك ارث رسيده بهش از من چيزي نميگيره ولي اين مادر خيلي عصبي و رواني هست كه بچه عذيت شده لان هم كه نميزاره بر به مدرسه ميگه كه ميترسم ازم دور بشه حالا شما ميگيد من چكار كنم به يك وكيل هم پول دادم كه حضانت را ازش بگيره ولي كاري نكرد و پول را خورد
نظر :
 

نازکل
نام :
 
باعرض سلام وخسته نباشید
من مدت۲۰ماه استکه ازهمسرم جداشدم وحضانت پسر۴ساله ام بامن است مدتی است که دوباره ازدواج کردم وقصد دارم حضانت فرزندم رابه همسرم واگذار کنم ایا این امر امکان دارد؟چه مراحلی راباید بگذرانم؟
نظر :
 

ام
نام :
 
نزدیک 3سال است برادرم به خواست ورضایت زنش رفته خارج چندماه بعدازرفتنش بچه هارو توخانه ی پدرش جاگذاشته وتمام مدارک وحتی یارانه ی انها رابرده وهرچند دنبالش گشتیم پیداش نکردیم پدرم یعنی پدربزرگ بچه های مزکور وبرای این که ازمدرسه جانمانند براشون شناسنامه دراورد ه بعد از دوسال که معلوم نبوده زن کجابوده حالا امده ومیگو ید یاباید40 میلیون تومان به هم بدید یا بچه هارو که7و4 ساله هستند باخود میبرم به نظر شما این عادلانه است لطفن راه چاره ای به من نشان بدید
نظر :
 

سارا
نام :
 
از خوندن مطالبتون خوشحال شدم حالا مطمئن شدم میتونم دخترمو بیارمو کنارم باشه و آرزوش بر آورده شه واسم دعا کنید
نظر :
 

رضا
نام :
 
با سلام فرزند من شش سالگيش تموم شده والان در هفت سالگيه، باتوجه به اينكه هنوز كار من توي دادگاه خانواده است وهنوز درمورد بچه تعيين تكليف نشده ،ومن هم نمي خوام تا حكم قانوني دادگاه فرزندمو به مادرش بدم البته ميتونه پيش خودم اونه ببينه، آيا ميتونن عليه من اقدام قانوني انجام بدن.
نظر :
 

فاطمه امیدواری
نام :
 
باتوجه به مشکل روانی و اخلاقی پدر حظانت دختر 12 ساله برعهده پدر می تواند باشد
نظر :
 

اکرم
نام :
 
نظری ندارم درست چون خودم هم بچه تلاق دارم دادگاه همین گفت
نظر :
 

امیر
نام :
 
سلام
میبینم که همه خانم ها اینجا نظر دادن و زیاد در مورد ناداوری و از این حرفها زدن خواستم بگم شما اگر عقل داشتین و بچه هاتون واستون مهم بودن کاری نمیکردین که کارتون به طلاق برسه . همش شدین ادعا و انتظار
نظر :
 

ناشناس
نام :
 
تمام زحمتها و مشقت های دوران بارداری مال مادر بیچاره است ، تازه بعد اون هم تا 2 سال باید از شیره وجودش به نوزادش شیر بدهد اونوقت میگید حق پدر ضایع شده؟!خیلی جالبه ! اگه پدرنخواد همین نفقه رو هم تو این 7 سال نده ، پس هنرش فقط باردار کردن خانمش بوده؟! همه بدبختیا مال مادر بیچاره است. آقایون محترم هروقت باردار شدید و سختیهای این دورانو شیردهی و بیدار خوابیهای شبانه رو درک کردید ، بعد لطفا نظر بدید.
نظر :
 

امینی
نام :
 
این قانونها مربوط به کتابهاست ایران قانون نداره من خودم 5ماهه دخترم را ندیدم حالا برفرض که این نوشته ها درست کی اجرا میکنه
نظر :
 

فهیمه
نام :
 
با سلام اگر بخواهیم حضانت فرزندی را به عهده بگیریم باید به کجا مراجعه کنم و چه اقدامات اولیه ای نیاز می باشد با سپاس
نظر :
 

هانیه
نام :
 
یه دختر ٧ ساله دارم که ٢ ماهه از پیشم رفته. مطالب خیلی کمکم کرد و امیدوارم ستایش زودتر ٩ سالش بشه وبرگرده پیشم . ممنون
نظر :
 

شیدا
نام :
 
قانونگزاران هنوز به این مهم پی نبرده اند که در هیچ سنی کسی دلسوزتر از مادر برای کودکش نیست.البته گاهی،گاهی مشروط بر ازدواج نکردن.چون نامادری و نا پدری فرقی ندارن.کاش اگر مادر استطاعت مالی داشت سرپرستی کودک با مادر می شد.این عادلانه تره.تو کشورهای اروپایی کودک و به پدر نمیدن.جالبه نه؟
نظر :
 

زهرا
نام :
 
عالی بود اطلاعاتم تازه شد
نظر :
 

ss
نام :
 
بعد از سن بلوغ، فرزند می تواند نحوه ملاقات با طرف دیگر را هم مشخص کند؟
نظر :
 

زهرا
نام :
 
من تصمیم دارم از همسرم جدا بشم یه پسر یکساله دارم لطفا راهنماییم کنید تا بتونم پسرم رو پیش خودم نگه دارم
نظر :
 

مینا
نام :
 
با سلامو من سوالم راجع به بچه نیست
مادر من 22 سال پیش طلاق گرفته و ما با پدرمون زندگی می کردیم. پدرم بازنشسته بود. 8ماه بعد از فوت بابا من طلاق گرفتم. حالا می تونم از حقوق بابام بگیرم یا نه؟
نظر :
 

مهسا
نام :
 
ببخشید من ی سوال دارم
ممنون میشم کسی ک اطلاع دتشته باشه جواب بده
کشور های دیگه خیلی از قوانین ایران رو ندارن حالا اگه یه فرد ایرانی توی یه کشور خارجی باشه حضانت بچه طبق قانون ایران بهشون تعلق میگیره یا اون کشوری ک درش اقامت دارن؟
نظر :
 

برزو
نام :
 
با سلام
از چه سني فرزند دخر حضانت ندارد و حق انتخاب با خودش مي باشد؟
نظر :
 

ثنا
نام :
 
خیلی قانون خوبیه خداکنه عوض نشه
نظر :
 

خسته
نام :
 
سلام خسته نباشید من با خانواده شوهرم مشکل دارم خیلی تو زندگیم دخالت می کنن حالا من 20روز با شوهرم حرف نمیزنم از خونه با دعوا امدم بیرون یه پسر8ماه دارم حالا نه من میرم پیش شوهرم نه خودش میاد باباش نمیزاره بیاد گفت بچه رو هم میگیره ترو خدا من بچم میخوام خواهش میکنم کمکم کنید باید چکار کنم کجا برم شکایت کنم ترو خدا کمکم کنید بچم چه شکلی پیش خودم نگاه دارم بچم از خودم شیر می خوره به هیچ وجح هم بچم به خانواده شوهرم نمیدم اصلان به هیچ وجح ترو خدا کمکم کنید چکار کنم که بچم پیش خودم نگاه دارم
نظر :
 

شبنم
نام :
 
با سلام من یه مادر درد کشیده ام که 3 ساله در حسرت دیدن پسرم هستم با اینکه دادگاه حضانت پسرم رو تا 7 سال به من داده ولی همسرم از دادنش امتناع میکنه ومحل زندگیش رو برد یه شهر دیگه که هیچ اطلاعی از شون ندارم الان پسرم 5 سالش شده همسرم قصد ازدواج داره بهم خبر فرستاده که این 2 ساله مونده بچه پیش تو باشه بزرگش کن بعد دو سال میام بچه رو میبرم لازم به ذکره که به خاطر شرارتهاش من از همه حق وحقوقم گذشتم الان تکلیفم چیه با اینکه پسرم من رو نمیشناسه من باید چیکار کنم گناه اون بچه چیه اگه بیاد توو وقت ملاقات بچه رو ببره وباز برنگردونه اون وقت من باید چیکار کنم اگه پسرم بی تابی باباش رو بکنه من باید چیکار کنم تو رو خدا راهنماییم کنید دارم دیوونه میشم.
نظر :
 

مریم
نام :
 
بسیار عالی بود.
درعین اختصار، جامع مسائل اصلی حضانت بود.
بسیار متشکرم
نظر :
 

دریا
نام :
 
ای کاش پدر و مادر ها کمی به فکر اطفاق هایی که بعد از طلاق برای فرزندشان می افتد باشند و انها را درگیر مسائل و دعولهایشان نکنند
نظر :
 

یکتا
نام :
 
نمیدونم تکلیف من بیچاره چه تا قهر میکنم کتک میخورم بچمو میگیرن کلید م ازم میگیرن بعد من 6ماه بدوم تا اینا رو ازش بگیرم این قانون ماست همه چی برا مردها
نظر :
 

مهدی
نام :
 
اگر زن در تهران باشد و مرد در تبریز و محل زندگی تبریز باشد تکلیف حزانت بچه چه میشود
نظر :
 

محمد
نام :
 
من فرزند دخترم را به لحاظ ضلاحیت نداشتن مادر از نظر فساد اخلاقی به هیچ عنوان نمیخواهم به مادرش بدهم راهی هست
نظر :
 

سارا
نام :
 
سلام، ميخواستم يدونم كه يك كودك 11 ساله كه پدرش از دادن نفقه امتناع مي كنه ميتواند بر عليه پدرش طرح دعوي كند؟ يا به كسي وكالت دهد تا بتواند نفقه اش را مطالبه كند؟
نظر :
 

آقا امیر بنظر من نامادری و ناپدری بدترین عذاب الهی هستش که میتونه به کسی وارد بشه چون خودم تجربه کردم شاید استثنا وجود داشته باشه اما خیلی کم درصد زیادی از اونا بدجنش هستن
نام :
 
صحرا
نظر :
 

مادر
نام :
 
در قانون مدنی آمده که دختر پس از 9 سالگی میتواند خودش تصمیم بگیرد ولی قضات محترم قبول ندارند و میگویند 15 سالگی
نظر :
 

داریوش
نام :
 
قانون. باید اصلاح شود
نظر :
 

مهسا براتی
نام :
 
لطفا مساعدت بفرمایید مدت یک ماه است که همسرم از دیدار دو فرزند دخترم ممانعت میکند چکار کنم هنوز اقدام قانونی بر علیه همسرم نکردم
نظر :
 

رضا
نام :
 
باسلام
فرزندی که هیچ کس حاظر به نگهداری از او نمیشودوبهزیستی از او نگهداری میکندشرایط قانونی برای افراد غیر از فامیل {ناشناس}چگونه میباشد؟
نظر :
 

باران
نام :
 
شوهرم از روی هوس به من خیانت کرد اون موقع پسرم چهار ماهش بود وطلاق گرفتیم تا الان حضانت پسرم با من بود ولی بعد از هفت سال دادگاه اونو به پدرش داد پدرش به خاطر اینکه منو برگردونه اینکارو کرد یعنی من هفت سال دیگه باید صبر کنم تا پسرم منو انتخاب کنه؟
نظر :
 

ج.پگاه
نام :
 
عزیزم تو میتونی وقتی شوهرت کتکت میزنه بری پزشکی قانونی وعلیهش مدرک جمع کنی وطلاق بگیری مطمعن باش که دادگاه به نفع تو رای میده
نظر :
 

رها
نام :
 
سلام ممنون از راهنمایی هاتون.متاسفانه خواهر من 6سال پیش دچار بیماری ام اس شد و حالا بعد از گذشت چندین سال زندگی شوهر ایشون حاضر به ادامه زندگی با خواهر من نیست ودر ضمن دچار فساد اخلاقی هم هست حالا میخواستم بدونم خواهر من میتونه هم حظانت دختر 8 سالشو بگیره و هم مهریه اش رو چون شوهر خواهرم از خواهرم خواسته که باید مهرش رو ببخشه تا حظانت بچه رو بهش بده.ممنون میشم رلهنمایی کنید.
نظر :
 

tato
نام :
 
باسلام؛من الان به مدت8ماه است كه باردارم؛و از زندگی مشتركم يک سال هم تجاوز نميکند؛الان نزدیک به يک ماه است كه در خانه پدري خودم هستم(بدليل سوءرفتار شوهر)؛و او تهدید كرده اگه برنگردم از خرج و مخارج زايمان و بچه خبري نخواهد بود,آيا قانون به او اجازه ميدهد همچين كاري كند?
نظر :
 

آیشین
نام :
 
شماروبه خداراهنماییم کنیدپسری 2.5ساله دارم به حالت دیوانه وار دوستش دارم وبهش وابسته هستم رابطه ام با شوهرم خوب نیست قبل از به دنیااومدن پسرم چندبارخواستم جدا بشم ولی سنگ جلوی پام می نداخت ووعده های سرخرمن می دادالان سرمو انداختم پایینو با پسرم خوشم و همه جیزم ووقف اون کردم الان بعداز گذشت این همه سال که 13 ساله هرموقع حرفی یا حرکتی از جانب من مخالف میلش می شه می گه بجه روازت می گیرم وطلاقت می دم شبهاازنگرانی واضطراب نمی تونم بخوابم به من یگید جی کار کنم
نظر :
 

لیلا
نام :
 
ننواا،،با سلام، من دو ساله که از همسر سابقه جدا شدم و یه پسر 10 ساله دارم که با من زندگی میکه
نظر :
 

سميه
نام :
 
باسلام
من مي خواستم حضانت يه پسر 8 ساله رو قبول كنم كه پدرش در يك حادثه كشته شده و مادرش هم چهار سال پيش طلاق گرفته و الان بچه پيش مادر بزرگشه كه مريضه و دادگاه گفته بايد قيم دوم بايد معرفي كنيد مي خواستم راهنماييم كنيد به عنوان قيم دوم چه حقوقي دارم اين بچه عموهاي شرور و ناخلفي داره كه صلاحيت نگهداري از بچه رو ندارن و حاضر به نگهداري از بچه هم نيستن مادرش هم بچه رو مي خواد ولي بچه به هيچ عنوان حاضر نيست پيش مادرش باشه من مي تونم حضانت اين بچه رو قبول كنم چه خطرات و موانع احتماليش چي مي تونه باشه اگه حضانت رو بگيرم مادر يا عموهاي بچه در آينده مي تونن ادعايي داشته باشن راهنمايي كنيد لطفا ممنونم
نظر :
 

احمد
نام :
 
میخواستم بدونم پدری که میخوادزندگی کنه اما زن میخواد جدا بشه چرا مرد باید از جگر گوشه خود جدا بشه با تشکر
نظر :
 

مرجان
نام :
 
سپاس گذارم كه منو در اين زمينه راهنمايي كرديدواقعا به دردم خورد
نظر :
 

ایرج
نام :
 
با سلام اگر فرزند پسر کمتر از 7سال داشته باشد چگونه نگهداری آن به پدر میرسد لطفا جوابشو واسم بفرستید؟باتشکر kolbeye.darvishk@yahoo.com
نظر :
 

عمه
نام :
 
باسلام اینهمه ازمادرای خوب گفتین ولی همه ی مادراخوب نیستن!مادری که سرهرچیزپیش پاافتاده ای پدروبابجه تهدید کنه؟هرروزبچه هارو بزاره وبره واس اینکه پدروتحت فشاربزاره؟واسش اصلابچه مهم نباشه وحضانت بخاد صرفا برای ازار پدرآیاواقعا صلاحیت داره؟بیچاره مرد باید یه روانیو یاتحمل کنه!یامهریه ونفقه بده وبچه هاشم دستی دستی پرپربشن؟؟؟انصافه؟؟؟حالاببینین به مردا ضلم میشه یازنها؟!واقعاکه....
نظر :
 

neda.peranses
نام :
 
12سال است بچه اش را بدون خرج ول کرده چکارکنم ناراحتم
نظر :
 

شاهپور
نام :
 
حضانت قلب خیلی سخت تر از حضانت جسم است .
نظر :
 

مادر
نام :
 
من در آستانه طلاق هستم ولی به خاطر کودک1.5 ساله ام هنوز مرددم با وجود اینکه از نظر مالی اسطتاعت نگهداری کودکم را دارم ولی به دلیل قانون نا عادلانه و بی رحمانه حضانت تا 7سالگی همچنان همسر عیاش و بی مسئولیتم را تحمل میکنم ولی میدانم که طولی نمیکشد که خودم و دخترم از شرش راحت شویم برایمان دعا کنید
نظر :
 

مادر
نام :
 
من در آستانه طلاق هستم ولی به خاطر کودک1.5 ساله ام هنوز مرددم با وجود اینکه از نظر مالی اسطتاعت نگهداری کودکم را دارم ولی به دلیل قانون نا عادلانه و بی رحمانه حضانت تا 7سالگی همچنان همسر عیاش و بی مسئولیتم را تحمل میکنم ولی میدانم که طولی نمیکشد که خودم و دخترم از شرش راحت شویم برایمان دعا کنید
نظر :
 

مهران
نام :
 
باسلام وخسته نباشید من یک سوال داشتم لطفا جوابشو برام ایمیل کنید
من یک پدر ومادر دارم که از هم دیگر جدا شدند 2تا خواهر کوچیک تر دارم مادرم میگه من حضانت قانونی فرزندانم دارم پدرم هم میگه من بچه هامو نمیفرستم برن پیش مامانم دوتاخواهرم باخودم دوست داریم پیش مامانمون باشیم اما پدرم مانع میشه میگه نمیخوام حتی درس بخونید در مورد انحطاط اخلاقی والدین پدرم هم مواد مخدر مصرف میکنه هم الکل خیلی هم بداخلاق به نظرشما حال حضانت فرزندان باچه کسی است باتشکرایمیلم(mehransm204‎@gmail.com
نظر :
 

نام :
 
باسلام چراحق انتخاب رو به فرزندنمی دهیدمن الان پسرم همش گریه میکنه که بعدازطلاق میخام پیش توباشم مامان نزارببرم بابا
نظر :
 

عسل
نام :
 
اگر طفل در حضانت مادر باشد وپدر در روز ملاقات طفل را برده و برنگردانده باشد حکم جیست؟
نظر :
 

سارا
نام :
 
این چه قانونیه من عاشق دخترم هستم زندگیمو دوست دارم ولی شوهرم باهام کنارنمیاد دیگه طاقت ندارم چندساله میخوام ازش جداشم میترسم دخترموازم بگیره این چه قانونیه هیچ حقی به مادر نداده چرا من که نمیتونم با این آدم زندگی کنم باید به خاطر این قانون تحملش کنم
نظر :
 

ارسلان
نام :
 
ممنون خوب بود:
نظر :
 

فاطمه
نام :
 
با سلام مطالب ارائه شده جامع و کامل بودممنون از راهنمایتون
نظر :
 

زینب
نام :
 
سلام من مادر دو فرزند 3و11ساله هستم شوهرم ادم خیانتکاری است ومن میخاهم طلاق بگیرم وخانواده پدری من درشهرستان زندگی میکنن ایامن میتوانم حضانت بچه ها رو بگیرم نیاز به جواب فوری
نظر :
 

من دوتافرزند دارم وغیابی طلاق گرفته ام به علت مجهول مکان بودن همسر ودادگاه حضانت فرزندان رابه من داده است وتاالان یارانه نقدی که دوسال است که جدازندگی میکنیم ویک سال هم تلاقم ثبت شده است یارانه به اسم همسر. سابقم بوده است والان سرپرستی دودخترم باخودم هست برای ثبت نام یارانه چکار باید کنم
نام :
 
حالامن باداشتن دوبچه وتلاق غیابی چطور باید برای یارانه ثبت نام کنم
نظر :
 

هانا
نام :
 
با سلام.خواهرم از شوهرش جدا شده الان 2ساله.حضانت دخترشون به عهده خواهرمه در قبالش از کل مهریه گذشت.از اونجایی که پدر بچه نه نفقه ای میده نه خرجی با کارهای گوناگون خواهرمو مورد ازار روحی قرار میده.جدیدا هم با ازدواج مجددش مادر و بچه رو مورد تنش قرار داده تورو قران بگین میشه کاری کرد که بچه رو نبینه و اینا راحت زندگی کنند؟؟؟؟؟؟خواهرم کارمند اداره بیمه سلامت(ارشد ناظر)و دخترش 6داره.تروخدا کمکم کنید خواهرم تو این زندگی داغون شده
نظر :
 

ززززري
نام :
 
سلام ممنون ازمطالب خوبتون من ميخوام جدا شم نكران دخترمم
نظر :
 

م.ز
نام :
 
واقعا مطالب خوب وبجایی بودن..در واقع با همه این نظرات وقانون ها م افقیم..ایشالا که هیچ فرزندی بی پدرومادر بزرگ نشه...
نظر :
 

مادر
نام :
 
با سلام می خواستم بدونم حضانت فرزند در عقد موقت با مادر است یا پدر؟
نظر :
 

ندا
نام :
 
آن شرایط ویژه ای که در آن صورت پدر و مادر طبق آن واجد شرایط برای حضانت فرزند نیستند چیست ؟
نظر :
 

ندا
نام :
 
اگر طفل به سن 18 سالگی برسد خود قادر است درباره ی سکونت با والدین یا ترک آن ها تصمیم بگیرد؟
نظر :
 

مادر
نام :
 
با سلام اگر حضانت فرزند با مادر باشه ولي پدر بچه رو نده مادر بايد چيكار كنه بچه هم دختر و3 سالشه باباشم از اول كتكش ميزنه پدر شو نميخواد فقط مادرو ميخواد
نظر :
 

هوشنگ
نام :
 
قانون خوبه اگه قاضیها پارتی بازی نکنن
نظر :
 

علن
نام :
 
عالی.مرسی
نظر :
 

غلامرضا
نام :
 
سلام؛همسرمن باپسردایی خودم رابطه داره الان هم5ماه هست پسرم رابرده؛حکم جلب خودم هم گرفته؛دادگاه هم حق داده به اون؛بنظرتون چکارکنم؟آیااین عادلانه هست؟؟؟
نظر :
 

حمیده
نام :
 
با سلام
این مطالب خیلی جامع بود و میشه گفت بیشترین سوالات موجود را پوشش داد متشکرم.
نظر :
 

مهسا
نام :
 
خیلی خوب بود ولی لطفا اطلاعات بیشتر ی را قرار دهید
نظر :
 

مهدی
نام :
 
واقعا جای تاسف هست پدر با اینکه پول مهریه میده باید نفقه هم بدهد حتی زن اگر ازدواج کند باز هم مهریه میگیرد این انصاف نیست دولت مجلس مرد را جلوی زن خیلی بی ارزش کرده
نظر :
 

مهدیه
نام :
 
سلام یه دختر 6 ماهه دارم وودم هم شاغل نیستم اگر از شوهرم جدا بشم حضانت بچه با منه یا اون چون می خوام بچه ام پیش من باشه
نظر :
 

علیرضا
نام :
 
زنم قهررفته طلاق میخوادیک بسر2ویکی توراهی دارم مادرشون حاظربه قبول بچه ها نیست چکارکنم بااین بچه ها ایا دادگاه زنم رامجبوربه نگهداری ازانهامیتواندکند
نظر :
 

رضا
نام :
 
آیا پدر می تواند طلاق ندهد تا بچه پیش او بماند؟
نظر :
 

الی
نام :
 
ضمن تشکرازمقالتون.
من 13 سال کتک حوردم تحقیر شدم.ازخونه رونده شدم فقط وفقط بخاطر هوسهای حیونی شوهرم.خیانتاشوبچشم میدیدم وخفه خون میگرفتم.همه چیزوتحمل کردم بخاطر دخترم که الان 10 سالشه.شمامیگیدحق انتخاب با دختره بعداز 9 سال.اماحتی ازاینم میترسم که مبادا به من بدنش،واسه همین حاضرم بازم تاحدمرگ کتک بخورم اما از دخترم دورنشم.ایا فانون رفتارشوهرمولحاظ میکنه وحقو بمن میده؟؟؟مسلما نه!ابن بی انصافیه دختر از مادر جدا بمونه.اگرچه واقعا پدرهایی هم هستن که بالیاقت تراز مارند،امادرکل حق زنان ضایع شده:|ا
نظر :
 

هارون
نام :
 
من بسر دوماهه دارم که بدرش متاسفانه بجه رو از من کرفت هرکاری کردم ازخانواده وفامیل راضی نشد بجه روببینم الان یک ماههست کهمن بجمو ندیدم لطفا راهنمایی کنید
نظر :
 

نغمه نظریان
نام :
 
باسلام,من 20سالمه وشوهرم میگه دیگه خسته شدم ازکارکردنو متاهل بودن و خلاصه تصمیم داره ک طلاقم بده,من یه دخترسه ساله دارم.اول قبول کرده بودکه تا7سال دخترمون پیشه من باشه اما چندروزه ک زده زیرش ومیگه نه میزارم تا7سالگی پیشت باشه نه میزارم ببینیش و اگرم خواستی ببینیش چندساعت میای پیشه مادرم میبینیش میری واقعااین ظلمه منودخترم دیوانه واربه هم وابسته هستیم,تازه میگه مهرتم ببخش من سنم خیلی کمه هیچ تجربه ای هم ندارم خواهشا التماستون میکنم کمکم کنید Www.naghmehnazarian@gmail.com
نظر :
 

مریم
نام :
 
سلام از اطلاعات خوبتون ممنون.
میخواستم بدونم در چه صورت حضانت بچه ی پسر را به مادرش میدهند؟ اگه ممکنه راهنماییم کنید.
ممنونم.
نظر :
 

mehdi kamran
نام :
 
خیلی خوب وشفاف توضیح دادین ممنونم
نظر :
 

انسان
نام :
 
دختري كه تا 7 سال پيش مادرش بوده و احتمالا 9 سالگي هم مادرش رو انتخاب ميكنه ،خيلي لز نظر روحي اسيب ميبينه كه 7 تا 9 سالگي رو پيش پدرش باشه ،من و همسر سابقم در دو شهر مختلف ساكنيم.آيا در صورت اصرار پدر بچه بايد پيش پدر بره يا تبصره اي هم وجود داره؟ تا بچه كمتر اسيب ببينه و قانون دختر بچه رو 7 تا 9 ساگي هم پيش مادرش بزاره؟؟؟؟
نظر :
 

الهام
نام :
 
با سلام من به دلیل خیانت همسرم و رفتارهای نادرست ایشان جدا شدم و در ضمن 1پسر 1ساله دارم ایا میتوانم بعد از سن 7سالگی باز هم حضانت فرزند خود را بر عهده بگیرم?
نظر :
 

شکوه
نام :
 
با سلام.میخواستم بدونم ممکنه با وجود مادر و پدر و عدم صلاحیت پدر حضانت بچه بر عهده ی فامیل دور مثلا دخترعمه ی مادر اون فرزند بیفته و مادر و خانواده ی مادری فرزند صلاحیت کامل داشته باشن؟و درضمن اون فامیل دور خاستار این جریانه
نظر :
 

مریم
نام :
 
سلام واقعا ازتون ممنون هستم به خاطر مطالب خیلی خوبتون
نظر :