به سايت وكالت خوش آمديد :: صفحه چاپ
پانزدهمين آزمون كارشناسان رسمي قوه قضاييه برگزار شد

حجازي: نتايج علمي آزمون تا ارديبهشت‌ماه اعلام مي‌شود

         پانزدهمين آزمون وكلا و كارشناسان رسمي قوه‌ي قضاييه طي روزهاي پنج‌شنبه و جمعه (25 و 26 بهمن ماه) با حضور بيش از 30 هزار داوطلب برگزار شد.
دكتر محمدعلي حجازي، رييس مركز امور مشاوران حقوقي، وكلا و كارشناسان قوه قضاييه در حاشيه‌ي آزمون روز جمعه با بيان اين‌كه 15دوره آزمون اين مركز بدون مشكلي خاص و در سلامت كامل برگزار شده است، به خبرنگاران گفت: ....

در پانزدهمين آزمون اين مركز كه طي دو روز برگزار شد، بيش از 30 هزار نفر حضور داشتند كه از اين تعداد، 16 هزار نفر در آزمون وكالت و حدود 14 هزار نفر نيز در 10 رشته‌ي كارشناسي به رقابت پرداختند.
وي در مورد زمان اعلام نتايج اين آزمون گفت: اميدواريم بتوانيم تا ارديبهشت ماه نتايج علمي اين آزمون را اعلام كنيم كه بر اين اساس حدود 10 هزار نفر پذيرفته خواهند شد و سپس در مصاحبه‌ي علمي و عمومي شركت خواهند كرد.
رييس مركز امور مشاوران حقوقي، وكلا و كارشناسان قوه قضاييه اظهار داشت: با اقدامات مهمي كه قوه‌ي قضاييه در جهت تامين وكيل و كارشناس انجام داده است، از سال 80 تاكنون بيش از 35 هزار نفر براي وكالت و كارشناسي جذب دستگاه قضايي شده‌اند كه اگر نتايج اين آزمون نيز اعلام شود افراد جذب شده به بيش از 40 هزار نفر خواهند رسيد.
حجازي با بيان اين‌كه تا قبل از سال 80 در استان‌هاي محروم و بعضي ديگر از استان‌هاي كشور يا وكيل و كارشناس حضور نداشت يا تعداد آن بسيار كم بود، خاطرنشان كرد: امروز يعني در سال 86 با تلاش‌هاي قوه‌ي قضاييه در تمام استان‌ها و حتي در استان‌هاي محروم، تعداد زيادي وكيل و كارشناس حضور دارند كه حداقل تعداد آنها در بسياري از مناطق كمتر از 100 نفر نخواهد بود. اين اقدام هم در جهت ايجاد اشتغال جوانان بود و هم در جهت دسترسي آسان مردم به وكيل و كارشناس؛ زيرا قبلا يا دسترسي به وكيل وجود نداشت يا دريافت خدمات حقوقي، متضمن پرداخت هزينه‌هاي زيادي بود اما امروز با گسترش جذب وكيل و كارشناس از سوي قوه‌ي قضاييه، علاوه بر دسترسي آسان مردم به خدمات حقوقي، نرخ حق‌الوكاله‌ها نيز كاهش يافته و حتي اگر افرادي توانايي پرداخت اين حق‌الوكاله‌ها را هم نداشته باشند مي‌توانند از وكيل معاضدتي و رايگان بهره‌مند شوند.
وي با اشاره به رشته‌هاي كارشناسي مورد آزمون در اين دوره اظهار داشت: رشته‌هاي كارشناسي كه در اين دوره مورد آزمون قرار گرفت 11 رشته بود كه عبارتند از رشته‌هاي كارشناسي راه و ساختمان و نقشه‌برداري، تاسيسات ساختمان، لوازم و تجهيزات پزشكي، كشاورزي و منابع طبيعي، حسابداري، تشخيص خط، امضا و اثر انگشت، وسايط نقليه موتوري و زميني، امور ثبتي، امور بانكي و بورس و اوراق بهادار.
حجازي اضافه كرد: در همين رابطه در رشته‌هاي كارشناسي بورس و امور بانكي كه تاكنون پذيرش صورت نمي‌گرفت نيز با موافقت رييس قوه‌ي قضاييه به سبب نياز دستگاه‌ها و مردم پذيرش صورت خواهد گرفت و اين رشته‌ها براي اولين بار در اين آزمون گنجانده شد.
رييس مركز امور مشاوران حقوقي، وكلا و كارشناسان قوه قضاييه اضافه كرد: از آن‌جا كه معتقديم با توجه به سياست‌هاي رييس قوه‌ي قضاييه مبني بر توسعه‌ي قضايي و با عنايت به اين‌كه نقش وكالت و كارشناسي در پيشگيري از وقوع جرم و رفع اختلافات نقش مهمي دارد، لذا اميدواريم در سال آينده نيز 10 هزار نفر ديگر مورد پذيرش قرار گيرند و تا پايان پنج ساله‌ي دوم رياست قوه‌ي قضاييه و بر اساس رهنمودهاي ايشان، تعداد پذيرش و جذب وكيل و كارشناس را به بيش از 50 هزار نفر برسانيم.
وي در بخش ديگري از اين گفت‌وگو يكي از ثمرات جذب وكيل و زياد شدن وكلا را افزايش فرهنگ وكالت‌پذيري و دسترسي مردم به وكيل دانست و خاطرنشان كرد: در همين رابطه به لحاظ نياز مردم، مركز امور مشاوران با همكاري وكلا اقدام به اجراي طرح ارايه‌ي وكالت رايگان در ايام دهه فجر كرد كه استقبالي شايسته از اين امر توسط مردم صورت گرفت و اين امر نتيجه‌ي برگزاري همين آزمون‌ها و جذب و به‌كارگيري نيروهاي ارزنده در اين بخش است.
حجازي با اشاره به تاكيد رييس قوه‌ي قضاييه بر گسترش بهداشت حقوقي و قضايي در جامعه، تصريح كرد: اگر وكيل و كارشناس در جامعه به تعداد مناسب وجود باشد تا حد زيادي بهداشت حقوقي و قضايي مورد تاكيد رياست قوه‌ي قضاييه تامين خواهد شد و بسياري از مشكلات و اختلافات پيش از شكل‌گيري پرونده در دستگاه قضايي توسط وكلا و كارشناسان حل و فصل خواهد شد.

لینک مرتبط:

 اسامي پذيرفته شدگان علمي آزمون وكلاء و كارشناسان رسمي دادگستري مورخ 1387/12/2

http://www.vekalat.org/public.php?cat=1&newsnum=1395275
چاپ شود